Korte fakta om Edinburgh

Edinburgh er den næststørste by i Skotland (Glasgow er den største) og hovedsædet for det skotske parlament. Der bor omkring en halv million mennesker i byen, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Edinburgh er den næststørste turistby, efter London, i Storbritannien, og kaldes også for Nordens Athen, grundet de mange historiske højdepunkter i byen.

Edinburgh Castle er et must-see i den skotske by. En historisk fæstning, der kan spores helt tilbage til 1100-tallet. Du kan ikke undgå Edinburgh Castle, som ligger på en klippe med udsigt over hele byen. Det er også her de berømte Royal Edinburgh Military Tattoo finder sted hver august. Grassmarket er et historisk markedsplads i centrum af den gamle by i Edinburgh lige under Edinburgh Castle.

I den skotske by skal man gå en tur af The Royal Mile , der er en af de mest fascinerende gader i verden. Et pragtfuldt historisk og arkitektonisk sted. Men selvfølgelig også meget turistet.

I Edinburgh skal du også huske at besøge Elephant House Café. Det var her at J. K. Rowling skrev de første af de så berømte og elsket Harry Potter bøger.

Scotch Whisky Experience er en turistattraktion for den der kan tåle alkohol. Stedet har verdens største samling af skotsk whisky,