Rejsetrend i 2023: Olomouc i Tjekkiet

Det er nu 2023. Et nyt friskt rejseår. Det ser ikke ud til at de seneste globale hændelser har lagt en dæmper på de rejsendes lyst til at finde nye rejsemål. Samtidig bliver udvalget af globale oplevelser og skjulte perler der bare venter på at blive opdaget, kun større. 

Undersøgelser og rejsetallene viser tydeligt, at rejselysten for alvor er tilbage blandt danskerne. På baggrund af Booking.coms seneste store undersøgelse om rejsetrends for 2023, kan rejseplatformen præsentere en række destinationer for 2023, der spås blive de mest populære bland de rejsende på globalt plan. Dem bringer vi løbende information her på Bangeforikkeatleve.dk. I dag kan du læse om Olomouc i Tjekkiet.

OlomoucTjekkiet
For cirka en fjerdedel (26%) af de danske rejsende der har lyst til at opleve mindre kendte byer næste år*, er den historiske by Olomouc et rigtig godt alternativ til landets populære hovedstad, Prag, og samtidig er Olomouc en af Europas mest interessante skjulte perler. Byen der ligger i Haná-regionen i Mæhren og kan dateres tilbage til Romertiden, har det hele: fra ypperlig arkitektur til religiøs kulturarv og en rig gastronomi. Besøgende bør ikke snyde sig selv for at smage den populære bløde ost Olomoucké tvarůžky – særligt ikke de 12% af de rejsende der gerne vil mæske sig i mad de normalt ikke kan få derhjemme når de er ude at rejse*. Den velbevarede gamle by er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, og treenighedssøjlen der er 35 meter høj og er et kendetegn for hovedtorvet, er en af Centraleuropas barokke vidundere. Rejsende kan nyde synet af søjlen fra det nærtliggende rådhustårn og beundre den smukke natur ved Jeseník-bjergene. Olomouc er en universitetsby, og besøgende kan suge atmosfæren til sig i en af de mange bogcaféer eller dyrke det energiske studenterprægede natteliv på de mange livlige pubber og mikrobryggerier.

Her skal du bo: Long Story Short Hostel & Café har en ideel beliggenhed i centrum af Olomouc og tilbyder petanquebane, grillfaciliteter og arrangementer med livemusik og filmaftener hvor gæsterne har mulighed for at interagere med hinanden. Det trendy hostel ligger i et fort fra det. 18. århundrede og huser en hip café og en terrassebar, hvor gæsterne kan nyde en varmende kop kaffe eller noget stærkere før de tager ud i byen. Seværdigheder i nærheden som besøgende ikke bør gå glip af, omfatter bl.a. Olomouc Slot, byens kunstmuseum og domkirken Katedrála svatého Václava.