Travelmarket: Billigste europæiske flybilletter nogensinde

Priser på flybilletter fra Billund og København til europæiske lufthavne har aldrig været billigere. Det viser et pristjek fra Dansk Flyprisindex, som prissammenligningssiden travelmarket.dk står bag.

Pristjekket viser, at gennemsnitspriser for flybilletter t/r til 10 af danskernes mest populære storbyer fra Billund og København for første gang begge er under kr. 500,-.

Altså er der rigtigt gode muligheder for at danskere i både øst og vest kan komme på billig storbyferie, og direktør i Travelmarket Ole Stouby forventer, at de lave priser på flybilletter vil fortsætte resten af 2021.

Alt for meget kapacitet i markedet
“Vi ser historisk lave flypriser, og det er fordi Corona krisen fortsat påvirker den europæiske luftfart. Der er betydelig mere ledig kapacitet i markedet end der er efterspørgsel, og det presser priserne i bund. Det er særligt lavprisselskaber som Ryanair, Wizzair og EasyJet, der åbner mange nye ruter med meget lave flypriser. De går hermed i direkte konkurrence med de store traditionelle flyselskaber, som er mere forsigtige i deres lanceringer, og det betyder at lavprisselskaberne lige nu vinder markedsandele” – vurderer Ole Stouby fra Travelmarket

Gennemsnitsprisen på europæiske flybilletter fra København er faldet med 42% i forhold til uge 36 2020, og gennemsnitsprisen fra Billund er faldet med 37%.

Seneste rekordbillige uge for europæiske flybilletter fra Billund var uge 4 i 2019, hvor gennemsnitsprisen var kr. 514. Fra København var flybilletter senest rekordbillige i uge 8 i 2020, hvor gennemsnitsprisen var kr. 370.

Om Dansk Flyprisindex
Dansk Flyprisindex udgives hver fjerde uge af prissammenligningssiden Travelmarket.dk, og er baseret på en oversigt over de billigste flybilletter t/r til de ti mest populære europæiske og oversøiske destinationer.

Følgende destinationer indgår i Dansk Flyprisindex:
Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm, Wien.
Interkontinentalt: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.