Ny bog giver et nuanceret syn på Rom

Den 6. april 2022 udkom Jesper Storgaard Jensen med bogen Det Usynlige Rom på forlaget Svane og Bilgrav.

En bog der fremstår som er et imponerende værk med nærmest ufatteligt mange informationer.

Det er næsten som en kliché, og noget der ofte bruges mange steder i rejsebranchen. Men du kan komme videre end til blot de sædvanelige turiststeder i Rom ved at læse ‘Det Usynlige om’. Den er for dig, der vil andet end de normale turistattraktioner, og som vil møde de helt almindelige romere. Bogen er for dig, der gerne vil tæt på romernes normale liv på godt og ondt.

Og bogen er langt fra et skønmaleri af Italiens hovedstad. Som læser kommer du rundt om spændende og fascinerende områder af byen, men også med til de fattige dele af byen. Du hører om de hjemløses forhold, komme med rundt på vejnettet, hvor dagligdagen er et spørgsmål om liv og død, men også en tur i underverden, hvor mafiaen reagerer. Du får en nok mere realistisk indtryk af Rom end i mange andre rejsebøger.

Det er specielt spændende at læse kapitlet, Rom set i modlys, hvor forfatteren kommer med sit eget, langt fra rosenrøde syn på byen. Det er interessant og tankevækkende læsning. Forfatteren elsker uden tvivl Rom, men har også et super nuanceret syn på Italiens hovedstad.

Rom er stadig den evige stad, bogen er tæt skrevet og et stort værk, informationerne er mange og at læse åbner rigtig mange muligheder for at få de fede oplevelser i Støvlelandets hovedstad. Og så giver de mange samtaler og interviews i bogen en ekstra dimension.

‘Det Usynlige Rom’ kan købes i de fleste boghandlere.