Olympiske mestre i sejlads vælger De Kanariske Øer

De Kanariske Øer er et mekka for sportsudøvere. Øerne tiltrækker elitesejlere og vindsurfere året rundt til træning og prestigefyldte konkurrencer. Hvert år afholdes sejladskonkurrencen Lanzarote International Regatta, som i år også udgjorde kvalifikationsturneringen til sommerens OL.

De Kanariske Øers varierede landskab og behagelige klima lokker eliteudøvere fra alle verdenshjørner til øerne. Øgruppen har cementeret sin position som topdestination for atleter inden for flere forskellige sportsgrene. Når det kommer til sejlads og vindsurfing, er alles øjne rettet mod Lanzarote, hvor en kombination af perfekte vejrforhold med den konstante passatvind, rigeligt med solskin og gode træningsfaciliteter former den næste generation af olympiske mestre. 

Surferne, som konkurrerer i iQFOiL-klassen i vindsurfing, vælger selv hvor deres konkurrencer skal finde sted, og de har valgt Lanzarote for tredje år i træk.

”Det er det perfekte sted for både træning og konkurrencer,” siger Ronnie Meir, talsperson for iQFOiL-klassen i vindsurfing.

Lanzarote International Regatta: Et springbræt til Paris 2024
Lanzarote International Regatta 2024, som blev afholdt i marts tidligere i år, er en stor konkurrence, der også fungerede som en kvalifikation til OL i Paris 2024. Den prestigefyldte konkurrence, som afholdes i Marina Rubicón, gav atleterne en chance for at sikre sig en plads i de kommende Olympiske lege. Over 450 sejlere og surfere fra 55 lande konkurrerede i 49er, 49erFX, iQFOiL og andre olympiske klasser.