Hvem bliver Superligaens næste store salg?

Kamaldeen Sulemana røg fra FC Nordsjælland til Stade Rennais FC for omtrent 150 millioner kroner. Mohamed Daramy tog turen fra FC København til Ajax Amsterdam for 90 millioner. Jesper Lindstrøm byttede Brøndby IF ud med Eintracht Frankfurt for et beløb i omegnen af 55 millioner.

Siden Daniel Agger blev solgt fra Brøndby til Liverpool i 2006 for 65 millioner, er priserne på Superligaspillere eksploderet. Ovenstående er blot nogle af sommerens store salg fra Superligaen, men i de senere år er der mange flere eksempler til endnu større salg. Så nu kommer spørgsmålet, som både danske og udenlandske sportsdirektører vil spørge sig selv de næste transfervinduer: 

Hvem bliver det næste store salg? Her får du tre bud på, hvem det kan blive og hvilken liga de måske bør kigge imod.

Jonas Wind fra FC København til Premier League
De fleste forventer, at FC København har Jonas Wind på lånt tid. Landsholdsspilleren spiller på kontinuerligt højt niveau og er nu også begyndt at vise sig frem i de rød/hvide farver med både mål og assist. Mål i europæisk fodbold og allerede i denne sæson gør naturligvis ikke værdien mindre. Så selvom en profil som Rasmus Falk har underskrevet en lang kontrakt med FCK, virker det sikkert at Wind på et tidspunkt skal ud og prøve sig af på højt niveau. Med sin fysik, samt FC Københavns ambition om at få over 100 millioner for ham, virker et skifte til et hold i midten eller lige over bunden af Premier League oplagt. Kan han slå igennem, har han niveauet til at komme til de større klubber.

Jens Lys-Cajuste fra FC Midtjylland til Ligue 1
Den her virker som en af de mest stensikre transfers til vinter eller sommer. Den svenske landsholdsbobler Lys-Cajuste var, eftersigende, milimeter fra at skifte til Ligue 1 i sommeren 2021, så det er langt fra utænkteligt at turen går sydpå, når turen engang sker. Pasningsfoden sidder stensikkert, hans placeringsevne er emminent og så præsterer han meget sjældent under niveau. Kigger vi på  Superliga betting, er FCM med odds 1.90 klare førsteudfordrere til FCK der her i starten af sæsonen er favoritter til at vinde Superligaen. Men dette kan måske ændre sig, hvis ulvene mister ham. Cajuste har ikke samme fysik som Wind, men han er ikke lille og spiller også en anden position. Så midtbaneforstærkning til et midterhold i Ligue 1 er ikke utænkteligt.

Kilde: unsplash

Magnus Kofod Andersen fra FC Nordsjælland til Serie A
FC Nordsjælland er Danmarks bedste talentudvilkere og sælgere. Derfor kan det undre, at en spiller som Andersen stadig er at finde i Farum. Det virker oplagt, at den 22-årige midtbanespiller snart tager turen til udlandet. Her er Serie A oplagt, da italienerne er rigtig glade for unge, danske spillere og især FC Nordsjællandspillere. Flere dimittender fra FCN-akademiet render rundt i netop Serie A. Så når et midterhold fra støvlelandet skal forstærkes, er det ikke utænkeligt, at Kofod Andersens navn vil være på talentspejderens liste.

Der er mange unge spændende spillere på de forskellige ungdomsakademier også, men ovenstående tre profiler er nok bedste bud, når det kommer til de næste store salg.