Den Dominikanske Republik fremhæves som et af næste års store rejsemål

Familievenlige feriesteder og bæredygtighedsinitiativer er med til at gøre det caribiske ferieland særligt interessant, mener dagsordenssættende livsstilsmagasin.

Det internationalt toneangivende rejsemagasin Condé Nast Traveller har udpeget de 21 mest spændende rejsemål i 2021, hvor verdenssituationen forhåbentligt er blevet mere stabil.

Blandt de mest interessante destinationer finder man Den Dominikanske Republik, som af Condé Nast Traveller fremhæves for deres nationalparker, mangroveskove, laguner og den lange kystlinje ud for hvilken, man bl.a. kan opleve pukkelhvaler.

Det caribiske land, der ligger på øen Hispaniola, har ifølge magasinet også sin gode andel af lækre og bæredygtige ferieressorts. Og de store oplevelser fås også i baglandet og i bjergene, hvor der er mulighed for at overnatte i øko-venlige hytter. Naturbeskyttelse er højt på agendaen, og med en lang række aktuelle initiativer er man ved at klæde lokale aktører på, så koralrev og det marine økosystem vogtes og passes på.

Familievenlige ressorts
Condé Nast Traveller fremhæver i en anden kontekst også Dominikanske Republik for deres familievenlige hoteller.
I særdeleshed har det amerikansk funderede rejse- og livsstilsmagasin kastet deres kærlighed på Playa Grande, en gammel mondæn matrikel bestående af i alt ni bungalows, der har fået nyt liv som eksklusivt ferieasyl for hele familien.
Playa Grande ligger på øens nordlige kyst, der ikke er nær så besøgt som feriestederne sydpå, herunder populære Punta Cana. Her er der mulighed for at komme fuldstændig ned i gear til lyden af kokosnødder, der falder til jorden, mens de oplagte udflugtsmuligheder tæller bl.a. hvalsafari, cykelture til små landsbyer i nærheden og vandreture gennem den nærliggende regnskov.
Maden er lækker og enkel, og på strandrestauranten rundt om hjørnet er der rig mulighed for at man kan supplere med hummerfrokoster og drinks med havudsigt om aftenen.

Covid-19-initiativer
Den Dominikanske Republik har i september iværksat en række initiativer, der skal medvirke til at tackle turistindustriens udfordringer under covid-19-pandemien og sikre, at landet også fremover er en sikker rejsedestination.
Blandt andet får alle turister der indlogerer sig på et hotel en såkaldt rejseassistanceplan, der inkluder dækning i forbindelse med nødsituationer, telemedicin (dvs. digitalt understøttede sundhedsfaglige ydelser over afstand) og logi til længerevarende ophold. Forsikringen dækker også, hvis man i tilfælde af infektion tvinges til at ombooke sin flyrejse.  Forsikringen leveres uden omkostninger for den besøgende indtil december 2020 og betales helt og holdent af Den Dominikanske Stat.

Om Den Dominikanske Republik
Omgivet af Atlanterhavet mod nord og Det Caribiske Hav sydpå, råder vores frodige tropeland over mere end 1600 kilometers kystlinje og 400 km med sandstrande, der regnes blandt verdens bedste. Her er et varieret udbud af muligheder, når det gælder sport, underholdning og afslapning. Indkvarteringsmulighederne er mange og der er rig lejlighed til at forkæle sig selv med luksus på overtrufne hoteller og ferieressorts. Foruden at overgive sig til Merengue rytmerne, kan man udforske historiske mindesmærker og dragende bjergkæder, floder og palmeklædte strande. Dominikanerne er generelt kendt som hjertevarme og gæstfrie folk, og landet er kendt for specialiteter som cigarer, rom, chokolade og kaffe.