Aktivt rejsebureau lancerer Danmarks første surf-ferie til havs nogensinde

Surfing har tidligere haft sin største appel hos de unge, men de seneste år har sporten vundet indpas hos flere danskere. Nu inviterer rejsebureau med på Danmarks første bådferie i Maldiverne for at jagte bølgerne.

Enorme bølger, langt solbleget hår og en noget tilbagelænet attitude. Det er billedet de fleste får, når snakken falder på surf. Men på ganske få år er surfing gået fra at være et rebelsk ungdomsfænomen, til at blive en del af en voksende ferietrend, hvor danske familier har taget aktive ferier med stand up paddle-boards og mountainbikes til sig. Den udvikling har man bemærket hos rejsebureauet DBP Adventures, der arrangerer aktive ferier over hele verden:

“Den aktive ferie er ikke længere forbeholdt vinterens skitur, men bliver nu i højere grad også en del af sommerferien. Ikke nok med det så er ferier, hvor der surfes, på blot fem år gået fra at være udelukkende for de unge surfer dudes til at være en udbredt ferieaktivitet for Familien Danmark“, siger Christoffer Backman, indehaver af DBP Adventures.

Den voksende mainstream interesse for surf har derfor inspireret Christoffer Backman til at udleve en gammel drøm og lancere bureauets, og Danmarks, første surf-ferie til havs nogensinde.  

Forbund: Surf og SUP oplever eksplosiv vækst
Ifølge Idrættens Analyseinstitut er andelen af danskere, der har dyrket SUP eller surf, på bare fem år steget med 600 procent, og hos Dansk Surf og Rafting Forbund er der ingen tvivl om, at interessen for surf fortsat vil stige.

“Surfsporten har det fremragende og det boomer med nye surfere. Alene i 2020 er vi vækstet med knap 36 % i den organiserede idræt og i sommersæsonen 2020 modtog vi meldinger om 150-250 daglige besøgende hos surfskolerne på Vestkysten. Den vækst og interesse forventer vi fortsætter, både som et resultat af stærke brandingkampagner i kommunerne samt surfskolerne, foreningerne og vores egen indsats for at skabe en solid og bæredygtig vækst for surfsporten i Danmark,” siger Michael Lindberg, sekretariatschef hos Dansk Surf og Rafting Forbund.

DBP Adventures første tur rundt på atollerne i Maldiverne finder sted i slutningen af maj, og interessen har været så stor, at turen allerede er udsolgt og endnu en tur er planlagt til oktober. Det er til trods for coronapandemien, der stadig sætter sit præg på en presset rejsebranche.

Unik bådjagt efter Maldivernes bedste bølger
Danskernes store interesse for surf bliver imødekommet, når surfbåden står ud på maldivisk hav. Og lokationen er langt fra tilfældig. Maldiverne er berømt for fantastiske surfvibes, varmt vand og helt perfekte bølger.

“At kunne søsætte den her rejse er selvfølgelig både en kalkuleret forretningssatsning, hvor vi håber at ramme et voksende marked – men det er simpelthen også en drengedrøm. Vores gæster kommer til at bo næsten isoleret på en luksuriøs 90 fods båd med plads til 14 personer ombord udover personale og med på turen følger egen kok, skipper, lokal surfguide og fotograf. Det bliver ren James Bond på den fede måde,” siger Christoffer Backman.

Turen er for de surfinteresserede, men om man er let øvet eller pro-surfer er ikke vigtigt. Med på turen følger en ekstra båd, så gæsterne på turen altid kan komme hen til de bølger, der passer bedst til deres niveau.