Ny bog om at cykle tværs over USA trods kræft og diabetes

En hyldest til livet – på cykel tværs over USA, der udkommer den 28. oktober, er en rejsebog om det helt særlige cykelhold Team HOPE – the cancer fighters bestående af Erik Bergmann og hans træningsmakker Peter Møller. Sammen har de trodset rygproblemer, kræft, diabetes og gjort en livslang drøm til virkelighed: At krydse USA på cykel.

Den amerikanske drøm gik i opfyldelse
Alt er muligt, og man skal gå efter sine drømme − det er den amerikanske drøm, og den er indbegrebet af Erik Bergmann og Team HOPEs cykeleventyr i USA. Drømmen om turen på tværs af USA blev for alvor vakt til live, da Erik efter flere store rygoperationer atter var fit for fight, og cykelmakkeren Peter overvandt en kræftdiagnose. De befandt sig begge et sted i livet, hvor de måtte sige til sig selv og hinanden, at det var nu eller aldrig, og sætningen ”Hvornår skal vi så afsted?” blev startskuddet.

5.690 kilometer, 33.296 højdemeter, 35 dage og 253 timer i sadlen
Første del af En hyldest til livet – på cykel tværs over USA handler om alle forberedelserne, som tog cirka 21 måneder og først faldt helt på plads i flyet på vej mod USA og San Francisco. Anden halvdel af bogen er en unik rejsedagbog, som giver et indblik i, hvad de to midaldrende mænd udsatte sig selv for under turen. De nåede i mål og har ikke bare overvundet kampen mod kræft og rygproblemer – de har også overvundet sig selv og kan nu se tilbage på tallene fra turen: 5.690 kilometer, 33.296 højdemeter, 35 dage og 253 timer i sadlen. ”Det giver et helt vildt boost for selvværdet,” siger Erik, som håber, at bogen kan tjene som inspiration for andre – både i forhold til det vigtige kræftbudskab og den amerikanske drøm: ”Hvis jeg kan, så kan de fleste,” tilføjer Erik.

Kræft som katalysator
Katalysatoren og omdrejningspunktet for turen blev kræft. De to cykelentusiaster følte meget stærkt for, at deres tur skulle bruges til at udbrede to vigtige budskaber til mænd: ”Gå til lægen i tide” samt ”De syv tegn på kræft”. Da Erik op til turen ovenikøbet fik en diabetes 2-diagnose, måtte han i endnu højere grad tage sit helbred seriøst. Udover udbredelsen af de vigtige budskaber lykkedes det teamet at indsamle 25.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse, som de stolt kunne overbringe organisationens direktør.