Vil du holde ferie i et Gaudi-hus?

De fleste danskere, der har besøgt millionbyen Barcelona, har stiftet bekendtskab med den spanske arkitekt Antoni Gaudis finurlige kirke Sagrada Familia, der er blevet et vartegn for byen. Men det er med sikkerhed de færreste danskere, der har prøvet at overnatte i et af Gaudis særegne bygningsværker, som skiller sig ud i de barcelonaske gader. Men det laver Airbnb om på nu. Helt ekstraordinært kan to gæster, der rejser sammen, booke et ophold på bookingplatformen i farvefulde Casa Vicens, der er Gaudis første mesterværk og udgangspunktet for hans efterfølgende bygninger i art noveau-stil.

Det har aldrig før været muligt at booke et ophold i Antoni Gaudís 136-årige mesterværk Casa Vicens, der også er at finde på Unescos liste over verdenskulturarv.

Casa Vicens blev bygget som et overdådigt sommerhus for en lokal familie i Barcelona, og nu kan to gæster få lov til at få en helt speciel oplevelse, når bookingplatformen Airbnb er vært for et ophold i Casa Vicens i efteråret. For de to heldige personer, der får booket opholdet, venter der en exceptionel oplevelse. Man vil blive budt velkommen af Emili, der har været med til at omdanne huset til et museum for ganske nylig. Han vil give en eksklusiv rundvisning i huset, der netop har gennemgået en større renovering.

Efter rundvisningen byder opholdet på en Gaudí-inspireret Michelin-stjerne-menu i spisestuen, der selvfølgelig i bedste Gaudi-stil er fyldt til randen med unikke detaljer. Efter middagen kan man nyde en drink i det luksuriøse rygerum, og så kan man trække sig tilbage til Vicens-familiens master bedroom, der selvfølgelig også er skabt i Gaudis karakteristiske stil.

Næste dag – inden eventyret slutter – kan man nyde en middelhavs-inspireret morgenmad i den lækre, private byhave.

Opholdet kan bookes fra den 12. juli kl. 16.00 for to gæster, der rejser sammen, for én nat i efteråret i år. Opholdet kan bookes på Airbnbs hjemmeside til den overkommelige pris af 1 EUR excl. skatter og afgifter. Det er først til mølle, og der er kun ét ophold i spil, så det er om at sidde klar ved tasterne, når der åbnes op for bookinger.

Foto: Belen Gonzalez, Airbnb.