Ny rapport fra Airbnb løfter sløret for, hvordan rejsevaner for sommeren 2021 ser ud

Den amerikanske bookingplatform Airbnb har netop annonceret over 100 opdateringer for at imødekomme den nye måde, vi rejser på efter pandemien.

Opdateringerne er baseret på Airbnbs nye sommertrends-rapport, der er en omfattende analyse af Airbnb-bookingdata og forbrugerundersøgelser. Rapporten giver et indblik i, hvordan rejsende er gået fra at rejse til de samme destinationer på samme datoer, til varierede destinationer og datoer af længere varighed.

Nogle af de mest interessante tendenser er:
• Vores rejsevaner er forandret – grænserne mellem hverdagsliv, arbejde og rejser er blevet mere flydende.

• Vi er mere fleksible med hensyn til, hvornår vi kan rejse.

• Vi rejser til en større variation af destinationer.

• Vi tager på længere rejser.

Andre interessante trends, Airbnbs rapport afslører, er:

Familier kører

Sommerrejser via Airbnb plejede at være mindre grupperinger, der besøgte storbyer. Ifølge Airbnbs rapport er sommerens mest populære rejsetrend, at familier, der bor i storbyen, tager til fjerntliggende destinationer. På globalt plan er familierejser* gået fra at stå for 27 procent af de samlede bookinger i sommeren 2019 til 33 procent i sommeren 2021. Af disse bookinger er 42 procent af bookingerne booket i landdistrikter, hvilket er en stigning fra 32 procent i sommeren 2019.

Campingrejser trender
Lysten til at komme til mere afsidesliggende egne er en trend, Airbnb ser på tværs af alle typer af rejsende og destinationer. På globalt plan var der i 2015 mindre end 10 procent, der bookede campingrejser. I 2021 er tallet det dobbelte, og i nogle lande det tredobbelte, inklusive Canada (43 procent), Frankrig (45 procent), Storbritannien (48 procent), Australien (42 procent) og USA (28 procent).

Normalt er typiske topdestinationer blandt bookingerne hos Airbnb byer. Men for sommeren 2021 er destinationer væk fra byerne altså blevet de foretrukne destinationer.

By-rejser vender tilbage ved længerevarende ophold
Selvom rejser til mere afsidesliggende områder er sommerens populære rejsemål denne sommer, oplever Airbnb også, at det ser ud til, at rejsende så småt også vender tilbage til at holde ferie i byerne og det i længere perioder. De mest populære destinationer, når det drejer sig om længerevarende ophold på Airbnb, er alle byer. I New York er 62 procent af sommerens bookninger langvarige ophold. Denne tendens gør sig gældende over hele verden. Se her listen over de mest populære storbyer for længerevarende ophold:

  • Melbourne, Australien
  • São Paulo, Brasilien
  • Montreal, Canada
  • Paris, Frankrig
  • Berlin, Tyskland
  • Rom, Italien
  • Seoul, Sydkorea
  • Mexico City, Mexico
  • Barcelona, Spanien
  • London, England

Se hele Airbnbs rapport Airbnb Report on Travel & Living her.

Se også de mange nye opgraderinger hos Airbnb her.

* ’Familierejser’ på Airbnb defineres som en reservation, der inkluderer et spædbarn eller et barn, så det egentlige omfang af familierejser, der er beskrevet i dette indlæg og i Airbnb-rapporten om rejser og ophold, kan være undervurderet.