Afrika er det nye hotte rejsemål

Danskerne har efterhånden rejst Europa tyndt, og nu leder vi efter nye destinationer. Vi vil have større kulturelle oplevelser, end caféturen i Paris eller poolen på Mallorca kan byde på, og udviklingen har gjort det afrikanske kontinent til det andet største vækstområde for turisme.

Turismen boomer i flere afrikanske lande, hvilket dels kan tilskrives den smukke natur, men også fordi flere lande har åbnet op, og vi generelt ser en mere stabil sikkerhedssituation på tværs af kontinentet. Ifølge World Travel and Tourism Council (WTTC )beskæftigede turismen i 2018 over 24 millioner afrikanere og stod for hele 8,5% af kontinentets BNP.

Rejseselskab sætter kurs mod Afrika
Rejseselskabet Check Point Travel har også oplevet den store interesse for de afrikanske destinationer og tilbyder nu rejser til Kenya, Tanzania og Zanzibar. Det markerer selskabet med en gratis foredragsturné, hvor safarieksperten, Lars Fauersholt, fortæller interesserede om især Østafrikas mange muligheder for storslået natur og uforglemmelige oplevelser.“Man skal rejse til det afrikanske kontinent, hvis man vil have opfyldt barnedrømmen om at stå på savannen og opleve den vilde natur, rovdyrene og de andre fascinerende dyr. Afrika går ind i sjælen på alle, og igennem mine mange år som rejseleder har jeg aldrig mødt et menneske, som ikke ville vende tilbage til en safaritur. Naturen drager alle, fordi man aldrig ved, hvad der kan ske, og hvilket dyr og hvilken oplevelse, der gemmer sig lige rundt om hjørnet,” beretter safarieksperten.

Lars Faursholt hører til blandt landets mest erfarne rejseledere i Afrika. Han har rejst i Østafrika mere end 60 gange, og han har et indgående kendskab til safarimulighederne i Kenya og Tanzania. Han ved, hvad man bør være opmærksom på, når man planlægger sin rejse og har et utal af tips og tricks til at få de bedst mulige oplevelser på turen:

“Hvis man rejser til Afrika, så får man altså den bedste oplevelse, hvis man lader andre planlægge rejsen for en. Rejsearrangøren ved, hvad de har med at gøre, og kan sende den rejsende det helt rigtige sted hen. Man undgår en masse spildtid og planlægning, så man ellers bare kan nyde at være gæst i Afrika og få den fantastiske natur og oplevelserne serveret. Naturens uforudsigelighed gør jo også, at ingen safariture er ens. Desuden skal man under alle omstændigheder igennem en lokal agent for at få lov at tage på safari i Østafrika.”

Netop fordi Lars Faursholt har så indgående kendskab til området, er det naturligt nok ham, der har stået i spidsen for udviklingen af Check Point Travels nye safari-program. Han er nemlig manden, der bedst kan svare på spørgsmålene: Hvor er der størst chance for at se sjældne næsehorn? Hvordan er det bedst at opleve ”Gnuernes store vandring”? Og hvor bør man overnatte i de forskellige nationalparker? Hvis man er en af dem, der har taget beslutningen om at rejse til det afrikanske kontinent, så er Faursholt ikke i tvivl, om hvad man skal have på to-do-listen:

“Hvis man rejser til Afrika, så SKAL man opleve savannens dyr. Man skal køre ud i naturen for at se og mærke den. Man må ikke opholde sig i storbyerne i for lang tid ad gangen. Det er stedet, hvor man kan få lov at møde løverne, elefanterne, girafferne, bøfler, næsehorn, bavianere og zebraere – ja, og flodheste, antiloper og krokodiller,” fortæller han og tilføjer: “Den gave bliver man nødt til at give sig selv.”

Check Point Travel afholder Afrika-foredraget i:

  • Vejle: Onsdag den 20. november i ”Bygningen” (Lokale: Lille Sal)
  • Aalborg: Mandag den 25. november i Aalborg Kongres og Kultur Center (Lokale: Laugsstuen)
  • Årslev (Aarhus) Tirsdag den 26. november på Årslev Kro. 
  • København: Onsdag den 27. november på Scandic Sluseholmen (Conference Room 1). Hotellet har gratis parkering.
  • Odense: Torsdag den 28. november hos Kulturmaskinen (Lokale: Frølageret).