Slovenien er en kort kør-selv-ferie væk

Bjergtagende natur, magiske søer, gastronomi i verdensklasse og lækre spa ressorts. Oplev et af Europas nye rejselande. Det er lige rundt om hjørnet.

Som det gælder for alle andre lande i verden, har 2020 været et usædvanligt år for Slovenien.

Cykelstjernerne Roglič og Pogačar bragte landet på alles læber med triumfer i Tour de France og Vuelta Espana. Hjemlandet huser selv nogle fantastiske bjergterræner for blandt andet cykelløb og skiløb, lige som der er perfekte forhold for rafting og andre former for aktiv ferie hele året rundt.

Vi har længe ikke kunnet rejse, som vi gerne ville, men med en vaccine rundt om hjørnet, er der forhåbning om, at 2021 bliver anderledes.

Og skal man tro dagsordenssættende livsstils- og rejsemedier som Conde Nast Traveller og Lonely Planet, bør man seriøst overveje at sætte kursen mod Slovenien, der er et oplagt kør-selv rejsemål, når man bor i Skandinavien.

Slovenien fremhæves således som et af de mest interessante at besøge i 2021, når verden forhåbentlig begynder at ligne sig selv igen. 

Foruden mulighederne for aktiv ferie i uspoleret natur er det bl.a. som spændende vindestination at Slovenien skal opleves. 

Verdensklassedestination for foodies
Slovenien fremhæves desuden for dets bæredygtige tilgang til gastronomi. Tidligere i år blev de første Michelinstjerner til landets fremmeste restauranter tildelt. I 2021 er Slovenien i øvrigt udpeget som europæisk region for gastronomi.

Vinproduktion er i en rivende udvikling, og nogle af de bedste producenter finder vej til de fremmeste restauranter i verden – herunder også i de nordiske lande. 

Lonely Planet fremhæver desuden den magiske Bled-sø som et favoritrejsemål til næste år. Det var her, for foden af De Juliske Alper, at Jugoslaviens tidligere præsident havde et af sine sommerresidenser, og i dag kan man bo økovenligt med glamping i det spændende Garden Village Bled.

Perfekt til selvforkælelse
Med et vælg af naturlige kilder er traditionen for helseturisme også noget særligt for Slovenien, og en af grundene til, at man skal have Slovenien med i sine fremtidige ferieplaner. Og hvem har ikke brug for noget selvforkælelse efter 2020!?

Rogaška slatina i det østlige Slovenien er et af de største og ældste kursteder, og de termiske kilder i Laško, der også kendes for ølproduktion, var populær allerede blandt romerne. 

I den østlige del af landet tæt på grænsen til Østrig og Kroatien finder man også Terme Olimia. Her kan man bl.a. indlogere sig på det smukke Hotel Sotelia, der arkitektonisk passer godt ind det grønne, kuperede landskab. 

Populære spasteder tæller også Thalassocentret i badebyen Portorož og Terme Čatež, hvis indgang er prydet af den mytologiske figur, Čateždværgen; en skabning der er halvt ged, halvt menneske og kendt fra slovenske folkeeventyr. 

Det kan godt være, at vi ikke kan rejse lige nu. Men der er masser at drømme om.

Om Slovenien:
Slovenien blev dannet i 1991, det fjerde mindste land i EU, men Alpelandet har en lang og begivenhedsrig historie i kraft af placeringen i hjertet af Europa, kendt som det lille grønne land med en utrolig smuk og alsidig natur, smukt placeret mellem bjerge og Adriaterhavet. Slovenien er en skjult perle, som må og skal opleves! Landet prydes af mange gamle slotte, vingårde, stejle bjergskråninger i naturparker og drypstens- huler. Derudover har Slovenien en traditionsrig mad- og vinkultur. Hvert år afholdes der et væld af festivaler med fokus på fx lokal vin, mad og aktiviteter, desuden byder landet på 24 gastronomiske regioner og 14 vindistrikter samt en lang række kursteder, spaophold, vandre -og skifaciliteter. Befolkningen er meget imødekommende og her får gæsterne en autentisk oplevelse. Slovenien er ikke mindst kendt for hovedstaden Ljubljana – centrum lukket for trafik, fyldt med caféer, restauranter og romantiske grønne bydele, lounge ved flodbredderne og den berømte Trippelbro. Den korte afstand fra Danmark og det fornuftige prisniveau har gjort Slovenien til et sikkert og populært rejsemål for både familieferier, short breaks, camping eller aktiv ferie – året rundt.
Læs mere på https://www.slovenia.info/