Dominikanske Republik udråbt til Caribiens bedste golfdestination

På det nyligt afholdte World Golf Award blev landets position som Caribiens golfmekka cementeret. Flere hundrede tusind golfspillere fra 129 forskellige lande har været med til at stemme.

På de smukke og udfordrende golfbaner, der ligger ud til Det Caribiske Hav og Atlanterhavet, kan golfspillere få faciliteter af meget høj kaliber og samtidig nyde et behageligt klima. Det har mange golfere verden over for længst fundet ud af.

Den Dominikanske Republik har netop modtaget den prestigefyldte udmærkelse Caribiens bedste golfdestination ved den årlige World Golf Awards.

Stemmerne blev afgivet af flere hundrede tusind golfspillere fra 129 forskellige lande.

Golf er en integreret del af den Dominikanske Republiks turismesatsning, og anerkendelsen fra det internationale golfsamfund har stor betydning for landet på øen Hispaniola. 

Det er samtidig med til at understrege, at på trods af de mange udfordringer, som golfturismen og hotelindustrien har været ramt af i år, så er interessen for golfturisme ikke aftagende.

Interesse var der også for Corales Puntacana Resort & Club Championship, der blev afholdt på feriestedets 18-hullers bane i september måned.

Banen, der kan prale af seks huller beliggende på klippesider ud mod Det Caribiske Hav, er skabt af verdensnavnet Tom Fazio.

Baner for enhver smag
Den Dominikanske Republik har i en årrække arbejdet ihærdigt på at positionere landet som den førende golfdestination i Caribien, og nu kan man bryste sig af ikke færre end tredive mesterskabsbaner.

Blandt nye tiltag er en udvidelse af La Romana Golf Club med yderligere ni huller, hvoraf fire vender front mod Det Caribiske Hav.

Andre højdepunkter for golfspillere i den Dominikanske Republik inkluderer:

(For spændingens skyld) Teeth of Dog, der har syv havvendte huller og hvis navn stammer fra de takkede klipper, der ligner hundetænder. Det er en af tre mesterskabsbaner – alle designet af golflegende Peter Dye – placeret inden for det 7.000 hektar store luksusferiested Casa de Campo i La Romana. De andre er Dye Fore og The Links.

(For udsigtens skyldPunta Espada i Punta Cana,der har været vært på PGA Champions Tour og i øvrigt er designet af Jack Nicklaus. Beliggende på den luksuriøse Cap Cana ejendom kan golferne her nyde strande, laguner og jungleløv som baggrund, mens fairways er flankeret af strækninger med hvidt sand lige havet.

(For celebrity spotting) Corales and La Cana: Punta Cana Resort & Club, der som nævnt er designet af Tom Fazio er populært blandt diverse berømtheder. Banen er samtidig både smuk og krævende med klipper, bugter, søer og kløfter samt en udfordrende tre-hullers finale, hvor spillerne skal navigere rundt om Devil’s Elbow (Djævlens albue) ved havet.

(For prestigens skyld) Playa Grande, Costa Verde, der anses som Den Dominikanske Republiks mest eksklusive bane. Med en naturskøn beliggenhed ved den nordlige Atlanterhavskyst omgivet af klipper og palmetræer er der også noget godt for øjet. Banen er oprindelig designet af Trent Jones Sr og siden renoveret hans søn Rees Jones.