Fredag sendes udsolgt direkte fly afsted fra København til Maldiverne

For godt 6 måneder siden annoncerede Blixen Tours det første direkte fly nogensinde fra Danmark til Maldiverne. Nu er de 327 pladser udsolgt. Denne efterårsferie kan danskere, der længes efter sol, strand og luksus, sætte sig til rette i København og vågne i ferieparadiset i Det Indiske Ocean.

“Vi ville gerne give vores kunder mulighed for at komme afsted denne efterårsferie, men vi turde simpelthen ikke løbe an på, at rutefly-trafikken bliver regelmæssig lige foreløbig. Derfor valgte vi løsningen med at leje et særfly og selv stå for at sælge pladserne. Sidegevinsten er så, at vi i samarbejde med Qatar Airways vælger at flyve direkte uden mellemlandinger, og at vi med selskabets Qsuites har mulighed for også at tilbyde vores gæster den ultimative luksus på selve rejsen,” siger Heine Sørensen.

Blixen Tours i Hedensted har som alle andre rejsearrangører været hårdt ramt af coronakrisen. Men selskabet, der arrangerer eksklusive rejser til nogle af verdens mest eksotiske destinationer i Afrika og Det Indiske Ocean, øjner lys for enden af pandemien og har selv lejet to Qatar Airways fly i efterårsferien.

Aldrig før har det været så nemt og hurtigt at komme til ”det ultimative paradis”. Kun ni en halv time tager den direkte flyvning til Maldiverne, og så foregår det endda med et af verdens mest eksklusive flyselskaber.

Danskerne er klar til at rejse igen
Det seneste halvandet år med lukkede grænser, rejserestriktioner og groundede fly har i sagens natur været hård kost for en virksomhed, der lever af at sende folk ud i verden. De to søskende bag Blixen Tours har dog aldrig overvejet at give op. I stedet har de brugt tiden til at udvikle selskabet. Det har blandt andet resulteret i de første direkte flyrejser nogensinde fra Danmark til Maldiverne, som får premiere denne efterårsferie – samme dag som de nye rejsevejledninger træder i kraft.

”Det har selvfølgelig været en frustrerende tid at drive et rejseselskab i, for der har absolut ikke været ret meget at drive. Men så må man jo udvikle i stedet for,” siger Heine Sørensen, der sammen med sin søster Henriette Sørensen driver Blixen Tours.

Hos Blixen Tours er alle medarbejdere tilbage på kontoret, og de mærker tydeligt, at der er et stort, opsparet behov for igen at kunne rejse ud i verden.

Private villaer, ingen krav om mundbind og masser af plads
Blixen Tours sender normalt massevis af gæster til Maldiverne hvert år og har et stort udvalg af femstjernede resorts og hoteller, der står klar med åbne arme. Faktisk har Maldiverne navigeret godt igennem coronakrisen, og mange resorts har været åbne for gæster siden sommeren 2020.

”Landet består af næsten 1200 små øer, og på mange af dem er der kun ét resort og dermed meget få mennesker. Man er omgivet af vand, bor i sin egen private villa og har masser af plads, også på strandene. Det gør det ikke alene til et meget eksklusiv, men også et meget trygt rejsemål,” forklarer Heine Sørensen.

Direkte fly med mulighed for ekstra luksus – Fald i søvn i København, vågn op på Maldiverne.
Men ét er selve opholdet på Maldiverne, noget andet at komme derud. Den internationale flytrafik vil være særdeles ustabil i en rum tid fremover, forudser man hos Blixen Tours. Derfor har selskabet taget sagen i egen hånd og lejet en Airbus 350 hos Qatar Airways, der er kendt som et af verdens mest eksklusive flyselskaber, især på længere rejser. Det gælder ikke mindst selskabets business class, Qsuites, hvor man har sin egen private suite ombord med mulighed for at lukke døren og omdanne sit sæde til en seng.

Bestilling uden risiko var en vigtig faktor
Han understreger, at man trygt kan bestille rejser, selvom Udenrigsministeriets rejsevejledninger på daværende tidspunkt stadig var orange for hele verden:

“Hvis alle rejser til Maldiverne mod forventning, skulle frarådes i efterårsferien, grundet rød rejsevejledning, ville flyet blive aflyst, og alle ville få det fulde beløb for både rejse og ophold refunderet.”

Blixen Tours med kontor i Hedensted har også en afdeling i Norge, og de norske kunder skulle selvfølgelig have samme mulighed som danskerne, fortæller Heine Sørensen:

“Derfor har vi, udover afgangen fra København, også sørget for en direkte afgang fra Oslo til Maldiverne.”

Der er 327 pladser ombord på Blixen Tours’ fly fra København, og der er helt udsolgt.