Spanske ø-tips om Mallorca

De Baleariske Øer er et lille ferieparadis ved Spaniens østlige kyst. De fire øer, Mallorca, Menorca, Formentera og Ibiza, byder på alt lige fra store kulinariske oplevelser til nogle af Europas smukkeste strande. Vi sætter fokus på øerne, idag Mallorca.

Oplev Mallorcas charmerende småbyer
Mallorca har længe været blandt danskernes favoritdestinationer – og med god grund! Øen er kendt for sine livlige byer, skønne strande og storslåede natur. Øens liv er centreret omkring Palmabugten, hvor man både finder øens hovedby Palma, og andre populære feriebyer som Illetes, Palmanova og festbyen Magaluf. Hvis man trækker en smule længere ind mod fastlandet, møder man småbyer som Calvià, der er selve definitionen på rolig landsbycharme.

Hvis man virkelig ønsker at komme på eventyr, kan man leje en bil og bevæge sig op i bjergene. Læg vejen forbi de Serra de Tramuntana-bjergkæden, der bugner med idylliske bjergbyer. Her kan man lægge vejen forbi Valldemossa, en charmerende landsby med mange smågader og hyggelige butikker. Valldemossa kom for alvor på verdenskortet, da Fréderic Chopin boede i byen i en kort periode. Byens hovedattraktioner tæller da også da også klosteret, hvor Chopin boede under sit ophold, det klaver, som han komponerede en lang række kendte værker på og et museum, der er dedikeret til komponisten.

Læg vejen forbi Deià, en idyllisk bjerglandsby, der af mange bliver kaldt for Mallorcas smukkeste by. Byen kombinerer da også det bedste af to verdener, når bjergkæden lægger baggrund til byen, og du samtidig kan nyde udsigten over Det Baleariske Hav.