Kort om Grækenland som turistdestination

Dette indhold er sponsoreret

Ikke alene er Grækenland et land med en særligt indflydelsesrig historie i den vestlige verden, det er også én af de mest populære feriedestinationer om sommeren. Rejser til Grækenland er heller ikke dyre, og eftersom det er ved at være tid til at finde ud af, hvor man skal holde ferie i sommeren 2022, giver det god mening at tage et lille kig på, om feriedestinationen skal bære præg af græsk mad, arkitektur og kultur. 

Athen

Landets hovedstad skal selvfølgelig tages in mente, hvis man overvejer at rejse til Grækenland. Akropolis er nok den mest kendte turistdestination i Athen, og det er der god grund til. Akropolis er en flad klippe, som rejser sig cirka 150 meter over havet. Her kan man opleve det historiske tempel, Parthenon, som ærer den græske gudinde, Athene. 

For foden af klippen kan man besøge Akropolismuseet. Her kan man se forskellige artefakter fra den græske bronzealder samt det romerske og byzantinske Grækenland, som er blevet fundet i nærheden. 

Er man i byen, kan den flotte grønne oase, National Garden, overvejes. Oasen ligger tæt på det kongelige palads, som i samme omgang kan besøges. Er man sulten eller bare sulten efter at shoppe, er Plaka-distriktet stedet. Her findes hyggelige caféer, restauranter og butikker, mens det er et perfekt sted at opleve den græske kultur.

To populære øer

Når det kommer til de mange øer, som kan besøges, skal Kreta selvfølgelig nævnes. Øen befinder sig mellem Middelhavet og Det Ægæiske hav. Tager man hertil, vil Elafonissi, også kendt som den lyserøde strand, være et godt sted at tage hen. Stedet har referencer til Maldiverne, hvilket lige her kun kan være en god ting. Det arkæologiske område, Knossos, som ligger nær byen Heraklion er tilmed et besøg værd. Her kan man finde Grækenlands største arkæologiske udgravningsområde fra bronzealderen, som særligt kan være spændende for de historieinteresserede. 

Ligeledes er Rhodos et fantastisk sted at holde ferie. Er man historieinteresseret, kan man besøge Det Arkæologiske Museum på Rhodos, som findes i den gamle bydel. Her kan man se en samling af historiske fund fra Rhodos og omegn. Alene Den gamle bydel er besøgsværdig, hvor man, blandt andet, kan tage en hyggelig gåtur langs den flotte havn. 

Har man børn, kan man overveje det populære vandland, Faliraki Water Park, som indeholder alt, der er at finde i et vandland. Udover dette tilbyder Rhodos, ligesom mange andre græske øer, jeepsafari, dykning samt en masse god mad.

Om man besøger disse øer eller om turen går til Mykonos, Santorini eller Naxos betyder ikke meget – man kan altid forvente en god sommerferie.