Samarbejde mellem finsk og russisk turistdestination

Det er noget alternativt. Men St. Petersburg i Rusland og Saimaa regionen i Finland er gået samme om at tiltrække turister til området. I første omgang findes en samlede beskrivelse af områderne, og fra 2022 bliver det muligt at købe pakketurer til området.

Samarbejdet skal også omfatter produktudvikling og salg af rejser. Formålet er at øge kendskabet til Saimaa-St. Petersburg området. Med i projektet er byerne  Imatra, Lappeenranta, Mikkeli og Savonlinna i Saimaa regionen og altså St. Petersburg i Rusland. Projektet er foreløbigt sat på skinner over tre år, og omfatter også et fokus på de historiske og kulturelle områder man kan få i området. “Samarbejdet vil naturligt også fortsætter efter projektet er slut”, udtaler Mirka Rahman fra turistbureauet i byen Lappeenranta.

Der er lavet samarbejde med det tysk/finske rejsebureau Nordic Marketing, det hollandske Voigt Travel og det tyske Fintouring.

Det bliver muligt at besøge stedet, hvor finsk kultur er født og altså kombinere det med smukke St. Petersburg og det forventes at der kan tiltrækkes turister fra det centrale Europa. “St. Petersburg er en ekstrem attraktiv og interessant destination og i Saimaa er der mange muligheder for ture af forskellige størrelser”, forklarer Saimaa Travel’s Service Manager Suvi Laine.

Forventningen er selvfølgelig at grænsen mellem de to lange snarest åbner igen.