Corendon Airlines får en base i Billund

Fra 24. juni 2022 åbner tyrkiske Corendon Airlines en ny base i Billund Lufthavn med et fly. Herfra kommer de til at flyve til otte destinationer: Chania, Heraklion, Kos og Rhodos i Grækenland, mens man til Spanien vil flyve til Mallorca. I Tyrkiet vil Corendon Airlines flyve Antalya, Bodrum og Gazipasa-Alanya.

Corendon Airlines er både i dialog med charterbureauer, der skal sælge pakkerejser til destinationerne, men på samtlige af ruterne er der også sæder ledige, som vestdanskerne kan købe på Corendon Airlines egen hjemmeside.

“Corendon Airlines giver danskerne endnu flere afgange at vælge imellem på en række populære feriedestinationer, hvis man selv vil planlægge sin rejse. Særligt er ruterne til Rhodos, Kos, Heraklion og Bodrum interessante for os, da vi i dag ikke har rutefly hertil, så det åbner op for det individuelle marked”, siger Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn og fortsætter: “Derudover kommer deres nye ruter til at komplimentere de traditionelle en- og to ugers ferier med andre forskellige ferielængder. Og vi ved fra mange rejsende, at syv dage er for kort, men 14 dage er for lang tid, så det giver charterbureauerne nye muligheder på de ruter, hvor der er mere end én ugentlig afgang”.

Glæde i Billund Lufthavn
Billund Lufthavn ser netop nu lyset for enden af tunnelen af historiens værste krise. Samtidig har lufthavnen fra år til dato kunne præsentere 22 nye ruter, forskellige nye flyselskaber og nu endnu et flyselskab med base i Billund Lufthavn.

Glæden er stor, og striben af nyhederne bliver taget som et skulderklap til lufthavnen, men i den grad også som en anerkendelse af det stærke marked, som Billund Lufthavn ligger i centrum af.

“Det har jo uden tvivl været en turbulent tid, som vi heldigvis er på vej ud af. Men undervejs har Billund Lufthavn fået kontinuerlig anerkendelse af branchen, der ser lufthavnen som en sikker havn. Og det skyldes jo, at vi ligger i hjertet af det vestdanske optageområde, hvor der er mange danske turister, der vil udenlands, her er et stort, globaliseret erhvervsliv, og her er attraktivt for udenlandske turister at komme til”, fastslår Jan Hessellund og fortæller, hvilken målgruppe Corendon Airlines hovedsageligt kommer efter:

“Corendon Airlines ser også Danmark som et købestærkt marked. Danmark og danskerne har klaret sig godt økonomisk igennem krisen, og når analyserne herfra samtidig viser, at vestdanskerne har et opsparet rejsebehov, så er det bl.a. de danske turister, de satser på”.

Corendon Airline udvider til det danske marked
Samme forretningsmodel, som Corendon Airlines har brugt for at komme ind på det tyske, hollandske, britiske, belgiske, østrigske og polske marked, bruger de nu også for at komme ind i Danmark, og de styrker deres position med et basefly i Billund Lufthavn.

“Vi har fastholdt og haft succes, der hvor vi har opereret. Det forventer vi også i Billund Lufthavn. Når vi er godt på plads med de otte nye ruter fra Billund, forventer vi at åbne flere turistdestinationer”, afslutter Yıldıray Karaer, CEO i Corendon Airlines.

Fakta:

Ruterne er til salg på Corendon Airlines egen hjemmeside til:

Billund – Antalya med afgange mandag, onsdag, lørdag

Billund – Bodrum med afgang fredag

Billund – Gazipasa med afgange torsdag, søndag

Billund – Heraklion med afgang mandag

Billund – Chania med afgang tirsdag og fredag

Billund – Rhodos med afgange onsdag, lørdag

Billund – Kos med afgang tirsdag

Billund – Palma de Mallorca med afgange torsdag, søndag