Milos er øen, man ikke må misse

Rigtig mange danskere rejser hvert år til Grækenland. Kreta, Rhodos, Korfu og Kos er blandt de mest kendte og benyttede destinationer. Men Grækenland er meget mere.

Grækenland er blandt andet også Kykladerne. Her findes et væld af muligheder. Blandt disse kan fremhæves Milos.

Milos er den sydligste græske ø i Kykladerne, som du finder i Det Ægæiske Hav sydøst for det græske fastland. Øen er på 161 km² og har 4.500 indbyggere. Milos er af vulkansk i oprindelse og opstået som følge af et vulkanudbrud.

Øen mest kendt for Afrodite statuen Venus fra Milos der nu er på Louvre i Paris, men strandene er det vigtigste her. Helt fantastiske. Specielt Sarakiniko stranden, der.

Hovedbyen på Milos hedder Adámas. Det er her den store færgetrafik foregår. Her der masser af daglige afgange til Piræus og Santorini, men også til en lang række af naboøerne. Men det er byen Plaka, der er den mest attraktive del af Milos. Det er her man finder de små hyggelige gade, de gode restauranter og de spændende barer. Her kan man bo, og nyde byen samtidig med at man har et godt udgangspunkt til de gode strande. Men Plaka er også en mulighed at tage hen om aftenen for at spise og hygge sig. Fra Plaka er der lidt afgang til strande som Sarakiniko og Klima.

I alt finde op imod 100 strande på Milos.

I øvrigt, de vigtigste planter på Milos er appelsin, oliven, cypress, tamarisk, fyr og enebær. De vokser overalt på øen,