Spanske ø-tips om Ibiza

De Baleariske Øer er et lille ferieparadis ved Spaniens østlige kyst. De fire øer, Mallorca, Menorca, Formentera og Ibiza, byder på alt lige fra store kulinariske oplevelser til nogle af Europas smukkeste strande. Vi sætter fokus på øerne, idag Ibiza.

Fra kulørte drinks i byen til storslåede naturoplevelser på Ibiza
Ibiza er især kendt for sit pulserende festliv, men øen rummer meget andet end det. Mens festen mest foregår på øens nordside, er det virkelig værd at leje en bil for at køre lidt ud og opleve det smukke landskab på nærmeste hold.

Du skal ikke køre langt for at opleve Ibiza i et helt nyt lys. Når man sætter kursen mod øens lidt mindre turistede egne, vil man blive modtaget af frodige, grønne bakker, tyk fyrskov og cikadesang, der pryder landskabet.

Hvis man vil opleve en autentisk og lokal stemning, kan man lægge vejen forbi Santa Gertrudis, en lille, livlig by nær øens midte. I byen Las Dalias, kan man lave en god handel på det lokale marked, hvor man blandt andet kan købe håndlavet kunst.

For lidt luftforandring kan man blandt andet besøge øens højeste punkt, Sa Talaia, der strækker sig 475 meter over havets overflade. Fra bjergtoppen får man en flot udsigt over øen og blåt hav, så langt øjet rækker.

Læg også gerne vejen forbi Es Vedra, en lille kalkstensø ude for Ibizas sydvestlige kyst. Ifølge gammel overtro er Es Vedra et af verdens mest magnetiske steder – fordi det efter sigende skulle være den eneste synlige spids af den forsvundne by Atlantis.