Monte Bianco Skyway er noget helt særligt

Alperne er noget specielt. Mont Blanc, eller Monte Bianchi som italienerne siger er noget helt særligt. Det er det af mange grunde. Bjerget er som et monument i Europa, og en markering af grænsen mellem Italien i Frankrig. Mont Blanc er en majestæt, der dominerer horisonten i den centraleuropæiske bjergkæde. Det er noget helt unikt, at komme tæt toppen af det berømte bjerg. OG det kan faktisk lade sig gøre forholdsvis let. Det kan det via den moderne kabelbane Monte Bianco Skyway. En kabelbane. Men også så meget andet. Monte Bianco Skyway er en oplevelse helt i særklasse. Som en rejse i historien og i geografien. Man kan fornemme de visionære tanker, der har været bag konstruktionen af denne kabelbane. En oplevelse du ikke må snyde dig selv for.

3400 meters højde
Fra Courmayeur til toppen Punta Helbronner i 3400 meters højde bliver du taget med en tur, der afslører hemmelighederne på bjerget. Du bliver med garanti overmandet af følelser, og du får indtryk, som limer sig til din nethinde. Monte Bianco Skyway giver dig en naturåbenbaring, og der er næsten garanti for åndenød når du glider forbide skræmmende bjergtoppen. Turen foregår i rumskibsagtige vogne, hvor alle har udsigt til de helt store oplevelser.

Som at rejse i et rumskib

På toppen
Du er på toppen når du rammer Punta Helbronner. Sandsynligvis i mere end en forstand. Der er garanti for, at du bliver mødt af en udsigt, som vil være uforglemmelig for dig. Men der næsten også garanti for at du føler dig på toppen af dit liv. Det er stort set umuligt at have dårlige tanker i de omgivelser, der møder dig på i 3400 meters højde på Punta Helbronner. Det skulle da lige være hvis du ikke kan lide kulde, for temperaturen kan ramme minus 40 grader celsius.

Historien om Monte Bianco Skyway
Dino Lora Totino var manden bag tankerne om en kabelbane mod Mont Blanch. Totino, der levede fra 1900 til 1980, var en ekstraordinær mand med ekstraordinære visioner. Han designede og gennemtænkte en kabelbane til toppen af de fascinerede bjerge han boede ved. Byggeriet begyndte i 1941. Det var omstændigt, og der blev arbejdet fra station til station. Der var store udfordringer, der var Anden Verdenskrig, så den første udgave af banen stod først klar i 1947. Den nye moderne kabelbane blev indviet i 2015. Den er tænkte til at passe perfekt ind på bjerget i design og funktion.

Fakta om Monte Bianco Skyway:
Start i Courmayeur. Kører med 9 meter i sekunder. Normalt er der plads til 80 personer i hver vogn. 350.000 gæster kører med Monte Bianco Skyway hvert år. Der findes mødefaciliteter, biograf, restauranter og butikker hvor du kan støtte projektet med at redde glacieren på togstationen af Monte Bianco Skyway. Mellemstationen Pavillon er i 1293 meters højde. Her kan du blandt andet besøge en botanisk have.
Fra toppen er der kabelbaneforbindelse til Frankrig.

En af de orginale kabelvogne.

Priser for Monte Bianco Skyway:
En returbillet fra Courmayeur til Punta Helbronner  koster 55 euro. Vil man kun til mellemstationen Pavillon du Mont Fréty og tilbage til Courmayeur er prisen 25 euro. Der er reduceret priser for børn.

Aosta Valley
Monte Bianco Skyway findes i regionen Aosta Valley. Regionen finder du i det nordvestlige Italien. Der grænses op til Frankrig mod vest, mod Schweiz i nord og så mod regionen Piemonte i syd. Der er tale om Italiens mindste og tyndest befolkede region.
I Aosta Valley er naturen noget særligt, og der er helt fantastiske muligheder for hiking, skiløb og rigtig mange andre udendørs aktiviteter.