Budgetvenlig budget: Sofia, Bulgarien

Sofia rangeres ofte som en af de mest prisvenlige byer at besøge i Europa og anbefales af rejsende på Booking.com som et af de mest budgetvenlige rejsemål. Sofia er et besøg værd for dem der ønsker at udforske et rejsemål med en rig kultur og historie, uden at det vælter økonomien. Her kan du besøge flere kirker og museer med gratis entré og beundre de flotte bygninger der er spredt ud over hele byen. Da byen er forholdsvis lille, kan du nemt komme rundt til alle seværdighederne til fods og på den måde spare penge på transport. Bulgariens klima er ideelt til at dyrke mange forskellige frugter og grøntsager, så den lokale mad er ikke dyr. De lokale vine er også skønne og koster ikke ret meget. På en guidet kulinarisk tur på byens største udendørsmarked kan du selv opleve de lokale varer til en overkommelig pris.

Her skal du bo: Courthouse Apartments Slavi tilbyder hyggelige lejligheder i centrum af Sofia. Mange af byens vartegn og restauranter ligger kun en kort gåtur derfra hvilket gør det til et perfekt overnatningssted til en storbyferie. Lejlighederne er moderne indrettet og har alt hvad du behøver for at føle dig hjemme, herunder et fuldt udstyret køkken, hvis du foretrækker selv at lave mad med lokale madvarer for at spare lidt ekstra.