Det vidste du ikke om Singapore – Tre sjove facts

Singapore markerer sig som en af Asiens topmoderne lokaliteter. Det er et sted i rivende udvikling, der lokker med tonsvis af oplevelser og mange interessante facts. Her får du opridset 3 af sidstnævnte med det formål at styrke din nysgerrighed for det spændende land.

Et landeareal bestående af intet mindre end 63 øer 
Sandsynligvis ved du, at Sinapore er betegnelsen for et selvstændigt land, en by og en hovedstad. Men ved du også, at Singapore er en østat bestående af et enormt antal øer? Intet mindre end 62 omkranser hovedøen, hvoraf den største og mest populære er øen Sentosa beliggende syd for den centrale hovedø. Her valfarter lokale og turister til for at nyde øens sandstrande og indbydende badevand, mens andre populære aktiviteter kredser om blandt andet forlystelsesparker, kabellift og golf.

Andre populære og ofte besøgte øer indbefatter St John’s Island, Pulau Ubin og Lazarus Island. Førstnævnte er berygtet for sit store antal behårede beboer – det vrimler nemlig med katte på den lille ø. Rustik charme og naturoplevelser venter dig på den anden ø, mens sidstnævnte på samme vis som Sentosa er en yndet destination, når der skal nydes tid på stranden og i vandet.    

Et kalenderår fyldt med fejringer 
Fra festivaler, der centrerer sig om mad, mode og kultur til enorme sportsbegivenheder og store musikarrangementer. Singaporeanerne elsker at fejre livet og dets indhold. Med så mange årlige arrangementer er du sikker på aldrig at løbe tør for noget at give dig til, når du besøger byen.

De mange arrangementer og festlige begivenheder hænger i høj grad sammen med en befolkning bestående af et stort antal nationaliteter og etniciteter. Det betyder, at man fejrer alt fra det kinesiske nytår til de store indiske helligdage. Sidstnævnte udfolder sig blandt andet under Pongal, som er en firedagesfestival i bydelen Little India. Her takkes solguden Surya, mens der danses i gaderne og gavmildt udveksles gaver. En anden stor årlig begivenhed er lanternefestivalen, som markerer afslutningen på det kinesiske nytår. Lanternerne slippes her løs i Chinatown omkring slutningen af februar. Et absolut must, hvis du befinder dig på disse bredegrader på det relevante tidspunkt.

Kilde: Pixabay

Fritiden bruges på shopping, restauranter og sport 
Fritidsaktiviteter fortæller meget om en kultur og nation. I Singapore topper tre aktiviteter, når vi ser på, hvad de lokale holder af at dedikere tiden til. Med et så stort udvalg af restauranter og butikker kommer det som ingen overraskelse, at mange er glade for at shoppe og spise ude. Her er det især shoppingsteder som Orchard Road, Marina Bay og Chinatown, der lokker, når der skal handles, mens fisk og skaldyr ofte er på menuen, når der skal spises ude.

Foruden shopping og restaurantbesøg fylder sport meget i singaporeanernes fritid. På samme vis som i Europa er fodbold den mest populære sport. Her betragter man Warriors FC som den mest succesfulde klub. Det modsat i Europa, hvor det især er FC Barcelona, Real Madrid og Manchester United, der topper listen over de mest populære fodboldklubber. Populariteten hænger i høj grad sammen med klubbernes mange succesfulde præstationer, hvilket også er årsagen til, at bettingsider såsom Mr Green typisk tildeler disse klubber den største sandsynlighed for at vinde de europæiske turneringer. Det gør de via deres mange attraktive odds og muligheder for blandt andet live bet online, hvor forboldfans kan satse på sportsbegivenheder, mens de udfolder sig. Vil du opleve singaporeansk kultur på nært hold, kan det anbefales at lægge vejen forbi Choa Chu Kang, der er Warriors FC’s hjemmestadium. 

Så her har du dem! De 3 sjove facts, der forhåbentlig har resulteret i en større nysgerrighed og viden om det spændende asiatiske land.