Ny bog: Gud er italiener giver gode personlige vinkler på Støvelandet

Rigtige mange danskere elsker Italien. Kulturen, maden, temperamentet, klimaet. Det gør journalist Eva Ravnbøl også. Derfor har hun skrevet bogen ‘Gud er italiener’.

Ravnbøl har boet i Italien siden 1990, hendes børn er italienere, hun er korrespondent for TV2 i Italien og har tidligere været vært for madprogrammer Pasta Plus. Eva Ravnbøl har et indgående kendskab til Italien.
Og det er netop forfatterens personlige for til og viden om det sydeuropæiske land, der er den nye bogs helt store force. Som læser kommer du med på forfatterens første rejse til Støvlelandet, bag om coronasituationen og andre kriser i landet, med til indsættelse af paven, er hjemme hos forfatteren i Rom, hører om hendes italienske kærester, er tæt på italienernes stolthed, på deres vaner, til filmoptagelse hos Fellini og rigtig meget andet.

Det er specielt spændende at læse om forfatterens svigermødre. Det giver virkelig et indblik i det Italien kun få almindelig rejsende kommer tæt på. Men det er også virkelig interessant at høre om forfatterens vinkel på regler og normer, Bella figura, i landet, som mange blot forbinder med pizza og pasta.

‘Gud er italiener’, en titel der i øvrigt er hentet fra komponisten Giuseppe Verdi, er en meget let tilgængeligt, let at læse. Er du kender af Italien er det måske begrænset med hvad du kan finde af nyt. Men så kan du nyde Eva Ravnbøls personlige vinkel, og du få genopfrisket din hukommelse og måske ovenikøbet få lidt mere sammenhæng i din viden. Det gælder for alt fra mad og is, over politik og fodbold, specielt AS Roma, og til mode. Læserne kommer næsten hele vejen rundt. Måske mangler der kun et kapitel om italienernes kærlighed til cykelsporten.

Bogen er en kærlighederklæring til Italien, og kærlighedserklæringer er altid interessante. Og selvfølgelig får du lyst til at leve lidt mere italiensk, når du har været igennem Ravnsbøl bog.

‘Gud er italiener’ udkom den 14. marts på forlaget 28B. Den er på 240 sider, og har vejledende udsalgspris på kr. 299,-