Ny Afrika-bog giver indblik i det store kaotiske kontinent.

Hvis man aldrig har været på den anden side af Middelhavet, så er chancen der nu. Ny Afrika-bog giver et intenst og levende indblik i det store kaotiske kontinent.

’På kanten af asfalten’ er en dramafyldt udviklingsrejse i Afrika, hvor forfatteren, Lars Zbinden Hansen, og læseren undervejs bliver klogere, når der samles op i temaer som ’fattigdom’, og hvad det begreb egentligt betyder. ER Afrika så fattigt, som vesten vil gøre det til. Forfatteren mener nej.

Et andet tema er udviklingsbistand. Virker det? Forfatteren mener nej. Og statistik på Afrika? Kan man stole på statistikker og udlægninger af dem. Nej igen!

Bogen rummer autentiske historier fra forfatterens næsten 30 år på kontinentet. Den giver indblik i intriger på et par danske ambassader og i danske NGO’er og får forfatteren til at juble over alt det gode ved Afrika men samtidig erkende, at der er ting, han ikke kan klare. Han flygter først fra det danske udenrigsministerium og senere fra en borgerkrig i Elfenbenskysten.

Til sidst konkluderes der på Afrikas fremtid, og den ser sort ud. Til gengæld er slutningen på bogen en fremmed fugls bevægende erkendelse af, at kontinentet næppe kan forstås som en helhed.