Ny bog: Jakob Øster har besøgt alle verdens lande og kontinenter

I 2019 kunne Jakob Øster sætte den sidste nål i sit verdenskort. Han havde betrådt jorden i hvert eneste land og været på alle kontinenter i verden, som den første dansker. Og dermed kunne han indløse medlemskab til en eksklusiv klub, der på verdensplan på det tidspunkt kun rummede 213 mennesker udover Jakob. I bogen “Gennem alle verdens lande” kommer han med vilde og overrumplende historier fra sine mange rejser og bemærkelsesværdige bedrift.

Det lå ikke i kortene, at Jakob Øster skulle blive bidt af rejsefeber. Som barn led han både af flyskræk, køresyge og søsyge. Men drømmene viste sig at være større end udfordringerne, og rejserne har været talrige. Han har besøgt et hemmeligt satanistisk broderskab i Afrika. Han har drukket palmevin med muddermænd i Stillehavsregionen og kørt slalom mellem amerikanske bisonokser. Og så har haft sin familie med på hovedparten af rejserne. Sammen har de blandt andet været i lande, der måske ikke normalt tiltrækker så mange børnefamilier: Afghanistan, Kiribati og Somalia. 

Gennem alle verdens lande fortæller Jakob Øster et væld af spændende historier om sine møder med særegne folk, fremmede kulturer og eksotiske lande. Han har set og oplevet meget, og det har langt fra kun været fred og idyl. I Etiopien måtte han med børnene i hænderne flygte fra et krigerisk stammefolk, og i Sydamerika har han været involveret i en alvorlig busulykke og besøgt et fængsel, hvor de indsatte producerede kokain. 

De mange rejser har været både kontraster og kærkomne pauser fra hverdagens trummerum, og i bogen giver Jakob Øster sit bud på, hvordan man sætter hamsterhjulet i frigear og kommer ud i verden på opdagelse. Der er kort over forskellige ruter og en guide til, hvordan man selv kan besøge 100 lande og rejse med børn. Takket være deres fars eventyrlyst kan Jakobs to børn i dag krydse henholdsvis 81 og 70 af verdens 196 lande af på deres liste over besøgte lande.

Jakob Øster er uddannet civilingeniør og arbejder i IT-branchen og som foredragsholder. Han har tidligere været redaktør for Globen, De Berejstes Klubs rejsemagasin og har siden 2015 skrevet rejseberetninger fra mere end 40 lande til landets dagblade.

Fakta om bogen: 

Gennem alle verdens lande
Forfatter: Jakob Øster
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740674071
Sidetal: 492
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 7. oktober 2021