Hvordan ser sommeren ud i Billund Lufthavn?

Passagertallet i Billund Lufthavn kommer til at nå nye højder sommeren over, og det bringer travlheden tilbage i lufthavnen. Men med forberedelse hjemmefra og et mentalt billede af, hvad man kan forvente sig i Billund Lufthavn, skal alle nok få en god oplevelse og komme godt ud at rejse.

2019 var rekordåret med antal passagerer i Billund Lufthavn. Der var 3,7 millioner passagerer igennem terminalen i 2019, og siden da har verden set anderledes ud, og rejseaktiviteten har været lav. Men nu er aktiviteten tilbage. Og det er til stor glæde.

I løbet af foråret 2022 er rusten for alvor blevet banket af, og nu overstiger passageraktiviteten 2019-niveauet. Det betyder bl.a., at der kan være mange rejsende, der skal igennem de samme områder på samme tid. Præcis som i 2019. Billund Lufthavn opfordrer derfor de rejsende til at være godt forberedt hjemmefra, da det kan være med til minimere trængslen flere steder i lufthavnen.

– Vi slår passagerrekorderne på månedsbasis sammenlignet med 2019. Så selvfølgelig er der travlt. Vi er godt med på medarbejderfronten. Vi har opgraderet med et nyt, effektivt securitysystem, men med travlheden tilbage igen vil der selvfølgelig være kø i perioder. Og det skal vi vænne os til igen, fortæller Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn og anbefaler passagererne om forberedelse hjemmefra:

– Tjek om dit pas stadig er gyldigt, vær forberedt på, hvad du skal have op af din håndbagage, inden du går igennem security, og lav online check-in hjemmefra – det er muligt ved de fleste flyselskaber. Og så kan du få et mentalt billede af aktiviteten omkring din afgang på farvekoderne under ’Afgange’ på bll.dk.

Populære destinationer

Skolernes sommerferie er lige rundt om hjørnet, men der er allerede mange, der har taget forskud på sommerferierne, hvor Antalya, Mallorca, Kreta, Malaga og Rhodos stryger til tops på charterdestinationerne. Ifølge charterbureauerne er rejselysten så stor, at der allerede er mange, som har bestilt sommerens anden rejse.

Der er også stor efterspørgsel ruteflyene til eksempelvis Bari, Bologna, Sevilla, Venedig og mange flere, hvilket understreger, at der fortsat er mange rejsende, som stadig selv sammensætter deres ferie med fly og logi.

– Charterbureauerne får mange henvendelser på pakkerejser. De har i virkeligheden nok aldrig haft så meget at se til, som de har nu. Men vi har også fået flere direkte ruter her under Corona, end vi havde i 2019, og de går også godt. Vi kan se på ruteflyene, at der fortsat er mange, som sætter deres egen rejse sammen ved at købe fly og hotel hver for sig, siger Jan Hessellund og byder velkommen til Finnair og Norwegian:

– I går, 21. juni, bød vi Finnair tilbage med deres rute til Helsinki, og den 16. juni åbnede Norwegian en ny rute til Bergen. Der er virkelig gang i den igen. Men udbuddet passer også til den store efterspørgsel. Lige nu kan rejsende flyve til 120 direkte destinationer og 540+ destinationer med kun ét stop via de 10 hubs fra Billund Lufthavn. Det er flere destinationer end i 2019, og de rejsende er i den grad tilbage til at fylde flysæderne.

Faktaboks: Ferieinspiration og forberedelse forinden din afrejse

Hvis du ikke har planlagt din sommerferie eller allerede er i gang med at planlægge den næste ferie, kan du finde inspiration i destinationsuniverset på bll.dk.

Og på undersiden ’Afgange’ kan du ligeledes få et mentalt billede af travlheden i Billund Lufthavn omkring din afgang.

3 gode råd til rejsende:

  1. Vær sikker på, at dit pas er gyldigt
  2. Vær bevidst om, hvad du skal have op af din håndbagage i security
  3. Lav online check-in hjemmefra