Billund Lufthavn: ”Den bedste april nogensinde”

Med et stort, flot punktum for april overgår antallet af passagerer i april 2022 passagertallet i april 2019 i Billund Lufthavn. Luftfragten i Billund Lufthavn vækster ufortrødent, og med nyheden om Maersk Air Cargo i Billund Lufthavn og samarbejdet med PensionDanmark er optimismen i lufthavnen uigennemtrængelig.

April 2020 var den første hele måned, der var ramt af Corona. Her var der dagligt 1-3 fly fra Billund Lufthavn, og der var kun 1 procent af de passagerer, der var i april 2019. Nu præcis to år senere er det igen vendt. Faktisk overstiger passagertallet for april 2022 passagertallet i april 2019 i rekordåret.

Der har været 317.998 passagerer igennem lufthavnen i april 2022, hvilket er 5.407 flere passagerer end i april 2019. Det har været en rutsjebanetur følelsesmæssigt, men nu er lyset for enden af tunnelen nået, og optimismen i lufthavnen er ikke til at trænge igennem.

“I år har vores flykunder introduceret ni rutenyheder, og vi har budt velkommen til norske Flyr samt Corendon Airline som nye ruteflyselskaber i lufthavnen. Samtidig er det blevet til et glædeligt gensyn med British Airways rute til London Heathrow og Turkish Airlines forbindelse til Istanbul”, fastslår Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn og fortsætter:

“Det er fantastisk endeligt at kunne stå på bagsiden af Coronaen, trafikken er vendt tilbage, og det har været den bedste april nogensinde. Påskeferien markerer for alvor, at sommerfartplanen er trådt i kraft, og det har krævet hårdt og godt arbejde for vores medarbejdere, men nu er vi klar og forberedt til en forhåbentligt ligeså aktiv sommer”.

Udvikling og vækst i højsædet
Nyheden, om at Maersk Air Cargo har valgt Billund Lufthavn som deres europæiske base for luftfragt, blev kort tid efter fulgt op af nyheden om samarbejdet mellem Billund Lufthavn og PensionDanmark, der sammen skal skabe Billund Airport City.

Billund Lufthavn kommer til at gennemgå en spændende udvikling de næste 10-20 år, og det er til fordel for dansk økonomi.

“April har budt på nogle store nyheder for os. Det har vi glædet os til, og det viser, at vi vil udviklingen i Vestdanmark, og at vi har cementeret os som en vigtig spiller på luftfragtmarkedet i Europa. Vi arbejder målrettet efter at skabe et endnu stærkere knudepunkt i og omkring Billund Lufthavn for virksomheder, der ser værdien i at have lager- og kontorfaciliter eller andet i nærheden af en international lufthavn”, fortæller Jan Hessellund og sætter lidt flere ord på samfundsøkonomien omkring ambitionerne:

“I vores optageområde – i det innovative Produktionsdanmark – bliver 40 procent af dansk BNP skabt. Den balance skal vedholdes. Udviklingen i lufthavnen vil sprede sig som ringe i vandet og afføde jobskabelse, erhvervsudvikling i de syd- og midtdanske kommuner og i det hele taget gøre Danmark rigere”.

Vækst er ikke alt
Udviklingen i luftfragten fra Billund Lufthavn er på det højeste. Importen er dalende i april 2022 ift. samme måned sidste år. Til gengæld klarer dansk industri sig stadig godt ift. at eksportere varer ud i verden. Bluebird Nordic, DHL og Fedex ser alle flotte vækstrater, der understøtter, at april 2022 vækster med 10 procent ift. april 2021. Men ambitionerne er ikke udelukkende vækst, fragten må i højere grad gerne flyves fra Billund Lufthavn.

“Der bliver konstant udviklet og arbejdet hårdt på at omfavne den vækstrejse, der helt åbenlyst er i luftfragt i Billund Lufthavn. Og vores gode medarbejdere viser gang på gang over for hinanden, at de er i verdensklasse og løser opgaverne på bedste manér over for kunderne. Vores ambitioner er ikke udelukkende vækst. Vi har fragtmængderne til, at der kan flyve flere fragtfly herfra i stedet for, at lastbilerne kører det ud til de større lufthavne. Kunderne kan få varerne ekspederet endnu mere effektivt herfra”, afslutter Jan Hessellund.