Over 70.000 rejste fra Billund Lufthavn i juli

73.653 passager rejste gennem Billund Lufthavn i juli måned. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse. Det svarer til 17,3 procent af, hvor mange passagerer der gik igennem i juli 2019. Men det er bedre end de forgangne måneder, og der er udsigt til at det bliver bedre endnu. 

“Det vil være selvdestruerende at fokusere på det negative, så vi glædes over, at den første charterrejse fra Danmark fløj ud af Billund Lufthavn. Vi glædes over, at der er vendt mange af de tidligere flyselskaber tilbage, både netværksselskaber, lavprisselskaber og charterselskaber. På nuværende tidspunkt er der billetter til over 40 direkte destinationer til salg”, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Billund Lufthavn har lavet en undersøgelse, der viser, at danskerne i forbindelse med flyrejser er mest betænksomme ved hygiejnen, kødannelser eller forsamlinger i større grupper. Derfor er det en topprioritet at holde god hygiejne, sørge for selvbetjening ved alle mulige kontaktpunkter og sikre, at de rejsende følges med deres rejsepartnere og holder afstand til andre rejsende. “Vi gør meget for at informere om retningslinjer, så de rejsende bl.a. bliver mindet om, at vi skal passe på hinanden ved at holde afstand til dem, vi ikke rejser med. Foruden passagerens medansvar for trygheden har lufthavnen også øget rengøringen væsentligt på alle kontaktflader i hele lufthavnen. Vi forsøger at skabe en tryg rejse for alle vores passagerer”, fastslår Jan Hessellund.

Billund Lufthavn har fået to nye ruter fra det Wizz Air, der bidrager væsentligt til passagertallet i juli. Det ungarnske selskab bliver til henholdsvis Lviv i det vestlige Ukraine og Larnaca på Cypern to gange om ugen.