Ny direkte rute fra Billund til Grønland

Efter længere tids spænding åbnede Air Greenland i dag deres direkte rute fra Billund Lufthavn til Kangerlussuaq. Ruten kommer bl.a. på baggrund af stor efterspørgsel fra vestdanskerne. Turismen mellem Vestdanmark og Grønland får nu endnu bedre udviklingsmuligheder.

Billund Lufthavn har store forventninger til den nye rute, som ser det som en stor gevinst og til stor gavn for alle de mennesker, der har forbindelser til Grønland omkring Billund Lufthavn.

“Det er en stor ære for Billund Lufthavn, at vi nu har en direkte forbindelse til Grønland. Vi er sikre på, at der nu er taget hul på et succesrigt samarbejde, der skaber værdi for os, Air Greenland, men i høj grad også for alle de borgere, der nu får lettere ved at besøge og få besøg af venner og familie. Der er en ekstrem stor efterspørgsel for direkte adgang til Grønland fra Vestdanmark”, fastslår Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Stort potentiale for ruten til Grønland

I forbindelse med oprettelsen af ruten blev grundige forundersøgelser lavet til understøttelse af rutens opstart heriblandt samtaler med rejsebureauer og analyse af kundernes rejsemønstre.

“Air Greenland har til opgave at skabe de bedst mulige forbindelser i Grønland og ud og ind af Grønland. I den forbindelse har vi analyseret vores kunders rejsemønster ud og ind af Grønland og er kommet frem til, at en del af de kunder, der i dag flyver mellem Kangerlussuaq og København rent faktisk tager til Jylland, når de er landet i København. En ikke uvæsentlig del af disse tager til steder, hvor det giver rigtig god mening at flyve til Billund i stedet for København. Derfor har Air Greenland valgt at flyve mellem Kangerlussuaq og Billund”, fortæller Henrik Bjørner Søes, kommerciel direktør for Air Greenland og fortsætter: “Vi håber, at vi på den måde kan give vores kunder endnu bedre muligheder for at besøge Danmark eller Grønland. Vi glæder os rigtig meget til den første flyvning, og vi ser frem til at øge trafikken til og fra Jylland, hvis efterspørgslen er tilstrækkelig”.

Anne Nivika Grødem fra Visit Greenland ser også frem til at byde danskerne velkommen til Grønland og landets spektakulære oplevelser: “Danmark er et meget vigtigt turistmarked for Grønland, og den nye flyrute fra Billund Lufthavn giver flere muligheder for, at rejsende fra Jylland nemt kan flyve til Grønland. Vi ser frem til at byde gæsterne velkommen til vores hjemland – året rundt og til alle destinationer i landet”, forklarer Anne Nivika Grødem.