2019 udbyggede det økonomiske fundament for Billund Lufthavn

År 2019 kan virke som en evighed siden, og det kan føles som en ligegyldighed at tale om. Men det er ikke ligegyldigt. Det var nemlig et fantastisk år for Billund Lufthavn: Et år med 3,7 millioner passagerer som passagerrekord. Flyselskaberne åbnede 16 nye ruter. Lufthavnen vandt EM og VM i ruteudvikling og markedsføring og meget andet godt.

Billund Lufthavn servicerer et stort erhvervsliv og en stor turismeindustri. Derfor er Billund Lufthavn en attraktiv lufthavn for flyselskaberne, da det er et stærkt marked at flyve til og fra. Det betyder, at flyselskaberne fløj til over 100 direkte ruter i 2019.

Coronavirusset bremsede hele luftfarten op, så næsten alle afgange blev aflyst, men allerede nu er næsten halvdelen af de 100 ruter vendt tilbage til Danmarks næststørste lufthavn.

“Det kan være svært at overbevise et flyselskab, der aldrig har hørt om Billund Lufthavn før, om at starte en ny rute. Billund er ikke nogen stor by, men når vi præsenterer vores aktive optageområde, får tonen en anden lyd. Derfor servicerer vi mange forskellige selskaber med mange forskellige ruter. Og nu på vej ud af krisen vender selskaberne og ruterne langsomt tilbage, fordi det er en god forretning at flyve herfra”, fortæller Jan Hessellund administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Billund Lufthavn i 2019-tal
2019 og de forrige ti år med vækst har givet lufthavnen et solidt fundament. De gode resultater har gjort Billund Lufthavn til en økonomisk sund og solid virksomhed, som står godt rustet mod en så alvorlig krise, som verden befinder sig i lige nu.

Nettoomsætning blev 877,9 millioner kroner i 2019, hvilket var en stigning på 5,9 procent i forhold til 2018. Årets endelige resultat gav et overskud på 52,6 millioner kroner.

I 2019 investerede Billund Lufthavn samlet for 152 millioner kroner, og på trods af det høje investeringsniveau havde lufthavnen en soliditetsgrad på 57,7 ved udgangen af 2019 mod 54,3 ved udgangen af 2018.

“Ved årsskiftet gik vi ind i 2020 med en forventning om et nyt rekordår. Ingen havde forestillet sig, at verden ville se ud, som den ser ud nu. Men på grund af de økonomiske resultater, der er skabt igennem de seneste år, står vi fornuftigt rustet til at komme igennem krisen. Billund Lufthavn skal nok komme stærkt igen, og så er vi klar til at skrive nye væksthistorier”, afslutter Jan Hessellund.