God gang i bookningen af sommerhuse til 2023

Ovenpå 2022’s rekordhøje antal overnatninger i de danske sommerhuse er danskerne allerede nu i gang med at booke ferieboliger i 2023. Feriehusudlejningsvirksomheden NOVASOL beretter om en stigning på næsten 20 procent sammenlignet med sidste år.

Stigende priser og renter har ikke påvirket danskernes efterspørgsel på sommerhusferier. Med mere end 21,9 millioner overnatninger i de danske sommerhuse sluttede 2022 som et rekordår i feriehusbranchen, og danskerne er allerede i gang med at booke sommerhuse til dette års ferier. Hos NOVASOL har man i starten af 2023 set en stigning på 18 procent i antallet af danske bookinger sammenlignet med samme periode sidste år.

”Sommerhusferien bliver lige nu valgt til, fordi det er en ferieform, hvor man får meget for pengene. Samtidig har vi hos NOVASOL skudt året i gang med vores første januarudsalg. Kombinationen af disse to faktorer har været med til at sætte gang i bookingåret 2023, ” siger Per Brogaard, kommerciel direktør i NOVASOL.

På nuværende tidspunkt er der flest bookinger i februar omkring vinterferien, hvor NOVASOL har oplevet en markant stigning i antallet af tyske gæster, samt i perioden fra april til og med august.

Tyske gæster dominerer i vinterferien
På trods af stigningen på 18 procent i antallet af danske bookinger, er det ikke danskerne, der kommer til at dominere sommerhusområderne i vinterferien, som er lige om hjørnet. Hos NOVASOL har man i februar en stigning på 52 procent i antallet af tyske bookinger sammenlignet med sidste år.

”De tyske gæster er traditionelt set en af de helt grundlæggende faktorer i den danske kystturisme. Derfor er det også en stor glæde for os som aktør i branchen, at vi nu kan se dem vende tilbage – ikke blot i højsæsonen om sommeren, men på alle tider af året,” siger Per Brogaard, kommerciel direktør i NOVASOL.

Jylland, og særligt sommerhusområderne ved den jyske vestkyst, er ifølge feriehusudlejningsvirksomheden NOVASOL de mest populære områder for sommerhusferie i uge 7.