Flyselskabet Play med afgange fra Billund

Succesen i 2023 for Billund Lufthavn starter, hvor 2022 slap. Endnu et nyt flyselskab starter i Billund Lufthavn. Det er det femte nye flyselskab, der melder sin ankomst i Danmarks andenstørste lufthavn alene i 2023. Det islandske flyselskab Play har i dag annonceret to ugentlige afgange i sommeren 2023 – et perfekt supplement til Icelandairs tre ugentlige afgange.

1, 2, 3 … 38, 39 40 nye ruter og destinationer er blevet annonceret i Billund Lufthavn fra 2021 til dags dato. Nu melder Play sig også på banen med to ugentlige afgange til Keflavik Lufthavn – 40 km fra Islands hovedstad, Reykjavik. Med Play i porteføljen er der allerede blevet annonceret fem nye flyselskaber til opstart til sommer fra Billund Lufthavn. 2023 starter præcis, hvor 2022 slap i Billund Lufthavn.

Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn, har høje forventninger til det nye selskab, da aktiviteten til og fra Island er stor fra Billund Lufthavns optageområde. I Vestdanmark – og i særdeleshed rundt om Billund – bor der omkring 5.000 personer med rødder i Island, og i 2019 stod islandske turister for omkring 20.000 overnatninger i det vestdanske turismemarked.

“Der er stor rejseaktivitet mellem Vestdanmark og Island. Det er attraktivt for både danske og islandske turister at besøge hhv. Island og Danmark. Derudover er der mange rejsende mellem Danmark og Island, der besøger venner og familie, og størstedelen af dem med islandske rødder bor i området omkring Billund Lufthavn. Og så starter Play op i sommersæsonen, hvor vi med stor sandsynlighed får en ligeså travl sommer, som i 2022. Det kommer også til at gælde på aktiviteten til og fra Island via Billund”, forklarer Jan Hessellund.

PLAY Airlines kommer til at flyve torsdage og søndage fra 15. juni til 29. oktober med afgang fra Island kl. 06.45 islandsk tid og lander i Billund Lufthavn kl. 11.45 dansk tid. Turen har en reel varighed på tre timer. Returflyet fra Billund-Keflavik afgår kl. 12.45 dansk tid, og er i Keflavik kl. 13.55 islandsk tid.