Billund Lufthavn får nyt, globalt flyselskab i porteføljen

Hovedstaden Wien i Østrig er en populær destination for danskerne, og Danmark er ligeledes en populær destination for østrigerne. Men fra Wien er der også et stort rutenetværk til resten af verden, og det åbner Austrian Airlines op for, som nyt flyselskab i Billund Lufthavn. Velkommen til Austrian Airlines.

Fra den 4. april 2023 lander Austrian Airlines for første gang i Billund Lufthavn, og fremadrettet kommer deres haleror til at pryde på platformen i Billund Lufthavn tre gange i ugen, når de skal flyve mellem Wien og Billund Lufthavn.

Når Austrian Airlines kommer til at servicere Vestdanmark, får vestdanskerne endnu en netværkslufthavn, der gør det endnu mere fleksibelt at besøge hele verden.

“Wien er et hub, der åbner op for verden med kun ét stop fra Billund, og det er attraktivt med den store erhvervsrejseaktivitet, vi ser fra Produktionsdanmark, fastslår Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn og fortsætter med at fortælle om det netværk, som Austrian Airlines supplerer og bliver suppleret af:

“Austrian Airlines er en del af Lufthansa Group, som i høj grad servicerer Vestdanmark, så de bliver et perfekt supplement til hinanden. Flytiderne til Wien kommer til at passe godt ind i deres resterende netværk. Det giver en fleksibilitet, som dansk erhvervsliv har brug for”.

Austrian Airlines sætter nogle ord på deres adgang fra Østrig til fantastiske destinationer i hele verden:

“Vi udvider markant på trafikken i sommeren 2023. Vi er den mest charmerende, tillidsfulde rejsepartner i Østrig, der åbner op for de mest smukke og fantastiske destinationer i Europa såvel som hele verden”, siger CCO i Austrian Airlines, Michael Trestl.

Wien som kulturdestination, erhvervsdestination og skidestination
Flere direkte adgange til Wien er også attraktivt for vestdanskerne. I 2019 var der omkring 25.000 vestdanskere fra Billund Lufthavns optageområde, der rejste til Wien. Men interessen for at flyve til Wien – og Østrig i det hele taget – er endnu større.

Rent turismemæssigt er det en destination, der både er attraktiv for natur- og kulturturister, erhvervsturister og skiturister i vintersæsonen.

“Vi ved fra analyser, at interessen for Wien og Østrig er stor i vores område, men destinationen rammer også mange forskellige målgrupper. Det samme gælder i Østrig, hvor store strømme af turister og erhvervsturister også kommer til Danmark. Så vi glæder os virkelig til at lægge lufthavn til et nyt stort, internationalt flyselskab, der vil øge tilgængeligheden yderligere mellem Østrig og Danmark”, afslutter Jan Hessellund.