Nye ruter fra Billund

Sommersæsonen er indledt hos Billund Lufthavn.

Sommeren varsler vanen tro nye og masser af genåbninger af ruter. Norwegian åbner en række nye afgange. Her tegner den Iberiske halvø sig for nye ruter til Alicante, Malaga og Palma de Mallorca. Fra juni flyver selskabet ligeledes til Stockholm to gange ugentligt, hvor SAS i forvejen flyver 3 daglige direkte flyvninger. Air Baltic åbner fra maj en direkte rute til den estiske hovedstad Tallinn.

Herudover øger KLM antallet af daglige flyvninger til Amsterdam fra fem til seks, mens LOT udvider fra syv til ti ugentlige flyvninger til Warszawa. Sommerfartplanen hos Billund Lufthavn byder på 30 direkte ruter med Ryanair, inklusive f.eks. Porto, Madrid og Wien og DAT genåbner den direkte forbindelse til Østersøens perle Bornholm. I det nordatlantiske flyver både Icelandair og PLAY op til seks ugentlige afgange til Island og Air Greenland genstarter ugentlige flyvninger til Grønland.

“Ved indgangen til sommersæsonen er der altid en række ubekendte. Temperaturen på den danske sommer er en af dem. I skrivende stund fortæller vores samarbejdspartnere hos charterbureauerne om fin efterspørgsel. Det tyder på at aktiviteten i det segment, når samme niveau som sidste år. Sommeren byder også på et par meget store sportsbegivenheder i henholdsvis Tyskland og Frankrig med EM i fodbold og OL. Danmark spiller to indledende kampe i henholdsvis Frankfurt og München, og Paris lægger kulisse til utallige OL-discipliner. Så er man sportsinteresseret, er det godt at vide, at vi har gode forbindelser til alle tre byer hen over hele sommeren, fortæller Jan Hessellund,  der er adm. direktør i Billund Lufthavn.