Oplev meteorregn i Australien

I samarbejde med Booking.com bringer Bangeforikkeatleve.dk i den kommende tid en historier om de mest spektakulære himmelfænomener, du ikke må gå glip af i 2024, samt de bedste destinationer at besøge for at opleve de sjældne himmelske begivenheder fra vores planet. I dag om meteorregn i Coonabarabran i Australien

Eta-Aquariderne – meteorregn (6.-7. maj) – CoonabarabranAustralien
Rester fra Halleys Komet sender meteorer over Jorden i år og topper 6.-7. maj med ca. 10-20 synlige stjerneskud pr. time. Meteorregnen vil være synlig i hele verden, men Eta-Aquariderne tilgodeser den sydlige halvkugle. I Warrumbungle National Park, hvor der er ualmindeligt stjerneklare nætter ifølge International Dark-Sky Association (IDA), kan du få første parket til dette spektakulære fænomen. Warrumbungle ligger i Orana-regionen i New South Wales og er Australiens første “Dark Sky Park” og et fremragende sted at campere under stjernerne – vær dog opmærksom på, at man skal booke flere måneder i forvejen. Om dagen er der gode muligheder for at vandre i parkens klippefyldte vulkanske landskab med eukalyptustræer. Om aftenen er himlen som en æske juveler takket være strenge regler, der skal beskytte området mod lysforurening. Den by der ligger nærmest ødemarken, er Coonabarabran, der også er kendt som Australiens astronomiske hovedstad. Her kan astronomi-entusiaster besøge Siding Spring Observatory for at se Australiens største teleskoper eller lære mere om nattehimlen på Milroy Observatory.

Her skal du bo: Fra Pilliga Pottery Creative Farmstay er der kun en kort køretur til Coonabarabran og Warrumbungle National Park. Dette miljøvenlige sted har sin egen vandforsyning og solceller. Det ligger lige i udkanten af Pilliga-skoven, et godt sted at se meteorregnen fra. Gæster kan vælge at sove under stjernerne på den fredelige campingplads eller i en seng i det hyggelige Poets Cottage eller et Farmhouse med en stor træveranda, hvorfra der er udsigt til de omkringliggende hestefolde og bakker. Det smukke overnatningssted i bushen har en saltvandsswimmingpool, grillfaciliteter, keramikkurser og en café på stedet, der serverer mad fra lokale producenter, blandt andet en lækker hjemmelavet Pilliga-is.