Spanske ø-tips om Formentera

De Baleariske Øer er et lille ferieparadis ved Spaniens østlige kyst. De fire øer, Mallorca, Menorca, Formentera og Ibiza, byder på alt lige fra store kulinariske oplevelser til nogle af Europas smukkeste strande. Vi sætter fokus på øerne, idag Formentera.

Formentera – et cykelparadis med fantastiske strande

Formentera er uden sammenligning den mindste af De Baleariske Øer – men på trods af den lille størrelse gemmer der sig alligevel store ferieoplevelser her.

Størrelsesmæssigt kan øen sammenlignes med Ærø. Den lille størrelse og smukke natur gør øen oplagt at udforske enten til fods eller på cykel. Et stort, grønt stisystem krydser øen på kryds og tværs. Her forbindes små, søvnige landsbyer med klitterræn, grønne vinmarker og gyldne hvedebeplantninger.

Hvis man vælger Pla de Mola, en af øens mest populære ruter, kan man nyde en tur, der både fører forbi fyrtårnet Faro de la Mola, Iglesia del Piar-kirken samt et populært håndværksmarked. Man kan også tage en tur op i et af øens fire vagttårne for at nyde en skøn brise og uforglemmelig udsigt over terrænet.

Nyd gerne en pause og køl ned ved en af øens mange smukke strande. Formentera har intet mindre end 69 kilometers kystlinje fyldt med hvide strande og turkisblåt hav. Her er rig mulighed for at kaste sig ud i vandsport, heriblandt dykning, snorkling eller en sejltur i kajak. For det bedste undervandseventyr, anbefaler vi det kunstige rev La Mariana, farverige El Arco og Punta Rasa grotterne.