Scandic lukker midlertidigt ned for 17 hoteller

Danmarks største hotelkæde lukker på søndag midlertidigt ned for 17 af sine 27 hoteller. Lukningerne er en konsekvens af COVID-19-epidemien, der har haft stor påvirkning på efterspørgslen hos Scandic. Foreløbig gælder lukningerne frem til 14. april.

Hotelkæden har indtil videre hjemsendt 650 medarbejdere på baggrund af den tidligere indgåede aftale mellem Dansk Erhverv og 3F, som gælder indtil 29. marts. Efter denne dato vil de hjemsendte medarbejdere overgå på den nye trepartsaftale om lønkompensation. Scandic vurderer, at yderligere 600 medarbejdere hjemsendes i forbindelse med de midlertidige lukninger – i alt 1250 medarbejdere vil dermed være hjemsendt på aftalen om midlertidig lønkompensation.

”COVID-19-epidemien har haft store konsekvenser for efterspørgslen og dermed også økonomisk for vores forretning. Det betyder, at vi nu midlertidigt lukker ned for 17 af vores hoteller. Nedlukningerne er en hård men nødvendig beslutning for at komme bedst muligt igennem denne krise. Vi har kort sagt behov for konsolidering af forretningen,” siger Søren Faerber, Scandics administrerende direktør i Danmark.

Scandics 17 hoteller lukker ned fra søndag den 29. marts og foreløbig frem til 14. april. Hotelkæden vil løbende vurdere den aktuelle og lokale situation og vil åbne hotellerne igen, når efterspørgslen er tilbage. Scandic kan ikke udelukke, at der kan blive tale om flere midlertidige lukninger af kædens hoteller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *