110 medarbejdere risikerer afskedigelse i Aalborg Lufthavn

Coronakrisen har været hård ved rejse- og specielt flybranchen. Luftfarten oplever en langvarig og dyb krise grundet den verdensomspændende pandemi.

Krisen fører nu til, at Aalborg Lufthavn tilpasser organisationen og påtænker at afskedige 110 medarbejdere, svarende til 75 årsværk ved udgangen af august. Den samlede arbejdsstyrke i Aalborg Lufthavn er i dag på 282 medarbejdere. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Flytrafikken i Aalborg Lufthavn er tæt på halveret i forhold til det budgetterede i 2020, og tidligst i april 2021 forventes der at komme yderligere flytrafik. 

“Vi har gjort brug af lønkompensationsordningen, og gør det stadig frem til 29. august. Det er en ordning, som har været værdsat, da vi i den periode har kunnet holde på vore medarbejdere samtidig med, at vi har fået større viden om, hvordan flytrafikken kommer til at se ud i fremtiden. Med den viden vi har nu, og når lønkompensationsordningen ikke bliver forlænget yderligere, ser vi os nødsaget til at tilpasse organisationen og vores omkostninger til den trafik vi har, og forventer at få i den nærmeste fremtid. Det gør vi først og fremmest for, at Aalborg Lufthavn også fremover kan være én af det nordjyske erhvervslivs vigtigste medspillere”, siger direktør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen