To gode off-pist områder I Europa

Man skal huske at leve, er man en sand levemand og har gjort sig en dyd ud af og udfordre sig selv gennem livet og på sine ski eller sit snowboard i Alperne. Så er der et par destinationer, man bestemt skal tage til for at udfordre de stejle bjerge. Der er intet som at tage mod Alperne velvidende om, at det hagler ned med sne. Ved man det er sådan, så er det vigtigt man selvfølgelig har pakket sit ABS udstyr så man er klar til at komme ud i puddersneen.

Tignes – offpist mekka
Tignes, Val d’Isere også kaldt Espace Killy. Området er et kæmpe stort område på over 300 km pister. Området har alt når vi snakker offpist og afterski, Tignes ligger højt oppe, og derfor er der også ski – in, ski – out fra mange af hotellerne og lejlighederne. Der er rigtigt mange barer og afterskisteder hvor man kan få en lille brandert på efter en dag på stejle bjergsider. 
Val Claret som ligger forenden af Tignes har super gode offpist muligheder, det er også her du vil opleve hvis det sneer rigtigt meget at nogle få pister åbner, når de åbner for pisten lige over for vejen der går ind på parkeringspladsen til Val Claret. 
Det kendte tog ”Funiculair” tager dig fra bunden af La Daille og tager dig op igennem bjerget så du lander ude i paradiset, er man ny på ski kan man blot tage den op og tage den ned igen.
Gode afterskisteder i TIgnes er SoBar og Le Moose, ved Val d’Isere finder du det ikoniske afterskisted La Folie Douce, som er et besøg værd.
Skier.dk anbefaler man lejer en offpist guide til at tage en rundt i det store områder. De kender områderne og ved hvordan du får mest ud af det, hvis du gerne vil give den gas i offpisten. De kender de ”hemmelige ruter”. UCPA har en ski skole der.

Les Arcs – et besøg værd
Området passer bedre til dig der gerne vil afsted med familien samtidig med du gerne vil på offpist. Området Les Ars er heller ikke så trafikkeret på pisterne som fx Tignes. Du vil også opleve, at hoteller og lejligheder er en del billigere at leje her samt liftkortet er lidt billigere. 
Les Arcs ligger under pistekortet Paradiski hvor La Plagne, Les Coches og Champagny en Vanoise, området råder over 240+ pister, fordelt på 420 km pister.