Den Dominikanske Republik lancerer genoprettelsesplan for turistindustrien med fokus på sundhed og sikkerhed

Præsidenten for Den Dominikanske Republik, Luis Abinader Corona, har præsenteret en række sæt initiativer, der skal medvirke til at tackle turistindustriens udfordringer under covid-19-pandemien og sikre, at landet også fremover er en sikker rejsedestination.

Udover at beskytte turisternes sundhed og sikkerhed, rummer planen samtidig mål, der skal fremme en bæredygtig genopretning af landets turistsektor.

“Vores mål er i sagens natur at minimere virkningerne af den nuværende pandemi og samtidig skabe grobund for jobskabelse og økonomisk vækst, men udviklingen af sektoren skal være  bæredygtig,” udtaler præsident Abinader.

Præsidenten bakkes op af turistminister David Collado. Sammen med andre repræsentanter for regeringen har Collado mødtes med aktører inden for hotelbranchen for bedre at forstå turisternes bekymring og branchens behov.

”Vi er overbeviste om, at vi sammen vil overvinde pandemiens udfordringer og sikre, at Den Dominikanske Republik forbliver den største destination i Caribien for internationale ferie- og forretningsrejsende,” siger David Collado.

Regeringens plan indeholder forskellige sundhedsmæssige foranstaltninger, der implementeres i branchen, herunder også restauranter og barer.

Covid-19 test af rejsende
Fra slutningen af ​​september måneder vil der blive udført hurtige covid-19-tests på tilfældigt udvalgte rejsende ved ankomsten. Når denne foranstaltning er på plads, elimineres det nuværende krav om at man skal kunne fremvise en negativ covid-19-test inden ankomst.

Social afstand skal overholdes og brugen af ​ mundbind vil vær obligatorisk under den besøgendes ophold.

Til gengæld får alle turister der indlogerer sig på et hotel en såkaldt rejseassistanceplan, der inkluder dækning i forbindelse med nødsituationer, telemedicin (dvs. digitalt understøttede sundhedsfaglige ydelser over afstand) og logi til længerevarende ophold. Forsikringen dækker også, hvis man i tilfælde af infektion tvinges til at ombooke sin flyrejse.

Forsikringen leveres uden omkostninger for den besøgende indtil december 2020 og betales helt og holdent af den Dominikanske Stat.

Der indføres også særlige protokoller for leverandører, entreprenører og medarbejdere inden for turistbranchen med regelmæssige tests og regler for at komme ind og ud af de forskellige ferie ressorts.

Den Dominikanske Republik genåbnede for turister den 1. Juli.

Om Den Dominikanske Republik
Omgivet af Atlanterhavet mod nord og Det Caribiske Hav sydpå, råder vores frodige tropeland over mere end 1600 kilometers kystlinje og 400 km med sandstrande, der regnes blandt verdens bedste. Her er et varieret udbud af muligheder, når det gælder sport, underholdning og afslapning. Indkvarteringsmulighederne er mange og der er rig lejlighed til at forkæle sig selv med luksus på overtrufne hoteller og ferieressorts. Foruden at overgive sig til Merengue rytmerne, kan man udforske historiske mindesmærker og dragende bjergkæder, floder og palmeklædte strande. Dominikanerne er generelt kendt som hjertevarme og gæstfrie folk, og landet er kendt for specialiteter som cigarer, rom, chokolade og kaffe. http://godominicanrepublic.com