Airbnb yder milliardstøtte til sine værter

Som en konsekvens af corona-krisen har virksomheden Airbnb valgt at støtte sine værter med 250 millioner dollars (1,7 milliarder kroner). Den økonomiske håndsrækning kommer på baggrund af de mange annullerede bookinger forbundet med pandemien.

Airbnb ændrede tidligere på måneden sine afbestillingsregler, således at deleplatformens politik for uforudsete omstændigheder gjorde det muligt for både værter og gæster at annullere reservationer uden omkostninger. Beslutningen gjaldt i første omgang for reservationer foretaget før den 14. marts 2020, med indtjekning i perioden frem til den 14. april 2020. Perioden er nu forlænget, således at Airbnb gør det muligt at få sine penge tilbage for reservationer foretaget frem til den 31. maj. Airbnb frafalder i perioden sine gebyrer, således at bookingerne bliver refunderet til fulde.

Airbnb har været opmærksom på, at tiltaget om at lempe på afbestillingsreglerne ville ramme Airbnb-værter økonomisk og har tidligere oplyst, at en hjælpepakke var på vej. Den kommer altså nu i form af 250 millioner dollars til fordeling mellem de værter, der har lidt økonomisk skade som følge af afbestillingerne. Den økonomiske hjælp sker med tilbagevirkende kraft for alle reservationer foretaget før den 14. marts og med indtjekning frem til den 31. maj.

Airbnb oplyser ligeledes, at over 40.000 værter indtil videre har tilbudt gratis ophold til sundhedspersonale, der arbejder med pleje af corona-patienter. Initiativet blev offentliggjort for knap en uge siden og har som mål at hjælpe i alt 100.000 læger og sygeplejersker med gratis ophold som følge af krisen.

Initiativerne bliver uddybet i et brev, som Airbnb netop har sendt til sine værter. Du kan læse brevet i sin fulde ordlyd her.