Lyntest i Billund Lufthavn giver hurtigere svar til erhvervsrejsende

Fredag 6. november åbner SOS International en testklinik i Billund Lufthavn. Her kan både borgere og erhvervsliv betale for en COVID-19 antigentest, der giver svar efter 15 minutter. Det gør det mere smidigt for erhvervsrejsende, når de er på vej hjem til familien eller kolleger.

Billund Lufthavn og SOS International har indgået et samarbejde, hvor SOS International supplerer det offentlige tilbud, som Region Syddanmark har i lufthavnen i form af en teststation. Hos SOS International er det muligt at booke en tid til en lyntest, der giver et resultat på COVID-19 testen på 15 minutter.

Samarbejdet er indgået for at få endnu mere gang i erhvervsrejserne. Der er nemlig stadig en del virksomheder med skærpede interne rejsevejledninger. Det kan lyntesten være med til at lempe på.

“Billund Lufthavn ligger i et stærkt erhvervsområde med omkring 400.000 jobs, der relaterer sig til eksporten. Så der er et udtalt behov for udenlandske erhvervsrejser. Samarbejdet med SOS International gør, at erhvervsrejsende kun skal vente 15 minutter på resultatet, før de kan komme videre. Det er en kæmpe fordel for virksomhederne, og det kan med stor sandsynlighed være med til at lempe deres interne rejsevejledninger”, fastslår Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Divisionsdirektør Karin Tranberg fra SOS International lægger vægt på, at antigentesten er et supplement til det offentlige tilbud:

“Vi vil gerne bidrage til at holde samfundet i gang og støtte op om erhvervslivet. Det kan være en stor udfordring for virksomheder at undvære medarbejdere, der skal holde sig hjemme, mens de venter på at blive testet og få svar”, siger Karin Tranberg.

Quicktesten er populær blandt private borgere
SOS International, der driver testklinikker med antigentest tre andre steder i Danmark, oplever også stor efterspørgsel fra private borgere, der har brug for et hurtigt svar på, om de er smittede med coronavirus.

“Vi tester rigtig mange private borgere, der ikke har symptomer, men som har brug for at være sikre på, at de ikke er smittede”, siger Karin Tranberg.

Faktaboks: Hvordan bliver jeg lyntestet

  • Der er åbent for bookinger fra fredag 6. november 2020 på bookingportalen: www.sos.eu/da/covid-19-test
  • Antigentesten koster 375 DKK. Betaling sker online via bookingbekræftelsen
  • Du kan blive testet, hvis du er symptomfri
  • Antigentesten foregår ved næsepodning
  • Antigentesten, som SOS International bruger, er produceret i Frankrig af Biosynex, CE-godkendt og valideret af den danske lægefaglige rådgivningsvirksomhed, Medkoncept.
  • Testen giver et resultat med høj præcision: Sensitivitet (andelen af påviste positive tests, som er korrekt identificeret) på >95% og en specificitet (andelen af negative test, som er korrekt identificeret) på 100%
  • Testresultaterne overleveres til Statens Serum Institut

SOS International kan ikke garantere, at deres COVID-19 pas kan anvendes som gyldigt testsvar til rejsedestinationer. Der henstilles til, at man selv holder sig ajour med lokale rejseregler.