Indenlandske rejser via Airbnb sætter rekord

Airbnb deler i dag en række nye tendenser for brugen af Airbnb i Danmark og detaljer om sin støtte til VisitDenmark med det formål at øge antallet af indenlandske rejser denne sommer.

Nye tendenser for brugen af Airbnb i Danmark:

– Indenlandske rejser sætter rekord: Den 31. maj 2020 registrerede Airbnb det højeste antal indenlandske bookinger nogensinde på en enkelt dag i Danmark. Antallet af bookinger var denne dag næsten dobbelt så højt som samme dag sidste år.

– Danskere booker tæt på deres hjem: I april og maj 2020 blev hver fjerde booking foretaget til en bolig mindre end 80 kilometer væk. Til sammenligning blev cirka hver tiende booking foretaget til en bolig inden for en radius af 80 kilometer før Covid-19. (inden marts 2020).

– Danskere ønsker at rejse så hurtigt som muligt: Næsten halvdelen af de øjeblikkelige bookinger vedrører rejser, der finder sted inden for de kommende 1 til 30 dage.

– Danskere ønsker fleksibilitet: Næsten halvdelen af de bookinger, der i dag foretages af danskere på Airbnb, sker hos værter med fleksible afbestillingsregler.

– Både landdistrikter og byer er populære: Udover København og Aarhus er danskerne især interesseret i Nordsjælland, Bornholm, Nordvestjylland og Sydvestjylland. Disse områder udgør således de mest efterspurgte på Airbnb i Danmark den seneste måned.

– Familierejser er i vækst: Søgninger fra familier med mindst et barn er steget med over 110 % de seneste to uger.

– De mest benyttede søgeord blandt danskerne på Airbnb er ”kæledyrsvenlig”, ”pool” ”køkken”, ”WIFI” og ”gratis parkering”.

Kilde: Interne Airbnb-data registreret den 9. juni 2020 på baggrund af bookinger og søgninger foretaget af Airbnb-brugere med en konto i Danmark.

Øget samarbejde med VisitDenmark
Airbnb og VisitDenmark har været officielle partnere siden 2017, og Airbnb annoncerer, hvordan parterne vil øge samarbejdet med det formål at fremme indenlandsk turisme ved:

– At informere VisitDenmark om danskernes rejseplaner ved at dele trends og data, i takt med at rejserestriktionerne bliver løsnet hen over sommeren.

– Forbinde VisitDenmark med Airbnb-værter for at udveksle oplysninger om rejser og turisme.

– Øge opmærksomheden omkring VisitDenmarks turismekampagner over for danske Airbnb-brugere og udvikle egne initiativer til at stimulere sikker og ansvarlig indenrigsturisme.

Flere end 300.000 danskere foretog i 2019 indenlandske rejser via Airbnb. Der er registreret flere end 70.000 Airbnb-boliger i Danmark.