Mulighed for langrend i Sydsverige i oktober!

Branäsgruppen, der blandt andet ejer Vallåsen, Sveriges sydligste skidestination, arbejder med historiske planer. Allerede til oktober vil de hos Vallåsen åbne for et 1,4 kilometer langrendsspor.

“Ingen så sydligt har kunne tilbyde skiløb så tidligt på sæsonen. Mens mange har behov for virkelig lave temperaturer, kan vi holde vores spor igang og tilbyde god træning takket være vores snefabrikker, som kan producerer sne i plusgrader”, udtaler Jesper Malmquist, der er pladschef i Vallåsen.

Satsningen i Vallåsen kommer til at bestå af to spor. Et på 1 kilometer og et på 400 meter. Det lange spor bliver lidt mere udfordrende, og det korte noget lettere. “Vi ved at mange langrendsløbere i det sydlige Sverige vil træne til blandt andet Vasaloppet eller Engelbrektsloppet. Målet er at tilbyde god træning tidlig på sæsonen. Men der findes andre, eksempelvis skolegrupper, der kan lokkes til at satsningen. Der findes ca. 4,5 millioner mennesker indenfor to timer, som får muligheden for at løbe på ski allerede i oktober. Det er vildt at vi kan tilbyde dette”, afslutter Jesper Malmquist.