Priserne på flybilletter rasler ned

Covid-19 presser stadig priserne på flybilletter. Et nyt pristjek viser, at flypriserne i sensommeren er i det laveste niveau nogensinde. Ekspert forventer at der resten af året fortsat vil være rekordlave flypriser til forbrugerne.

Pristjekket gælder flybilletter t/r inklusive skatter og afgifter i uge 32 til 10 af de mest populære storbyer i Europa fra Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn.

Prisfald på op til 36%
Gennemsnitspriserne på flybilletter fra alle tre lufthavne er de billigste nogensinde fra alle lufthavne. I forhold til sidste år er flypriserne fra København faldet med knap 22%, fra Aalborg med 36% og fra Billund med 35%. I gennemsnit er prisen på flybilletter faldet med 32% på et år.

Blandt de rekordbillige t/r flybilletter ses blandt andet København til Barcelona til kr. 408, flybilletter fra Aalborg til Rom til kr. 649 og flybilletter fra Billund til Paris fra kr. 804.

Se alle priser i Dansk Flyprisindex – Klik her

Ekspert forventer lave flypriser resten af året
“Den intensive konkurrence mellem flyselskaberne er hårdere end nogensinde, og endnu er kun 60-70% af flykapaciteten i luften, men allerede nu er udbuddet langt større end efterspørgslen. Det presser priserne ned, og det forventes at vare flere måneder endnu” – vurderer direktør Ole Stouby fra travelmarket.dk.

Priser på fjerne rejsemål falder også
Priserne på flybilletter til rejsemål udenfor Europa er også rekordbillige. Gennemsnitsprisen for flybilletter til disse rejsemål er faldet med 14% siden sidste år. Størst er prisfaldet fra Billund Lufthavne, hvor gennemsnitsprisen er faldet med 20%.