Covid-19 presser priserne på flybilletter

Covid-19 pandamien giver hårde tider for flyselskaberne. Dette har dog ikke resulteret i prisstigninger på flybilletter. Nyt pristjek viser, at flypriserne i efteråret er i et af de laveste niveauer nogensinde.

Pristjekket er lavet af Dansk Flyprisindex, der udgives af prissammenligningstjenesten travelmarket.dk viser priser på flybilletter til 10 europæiske storbyer. Dansk Flyprisindex har tjekket priserne siden 2009.

Rekordlave flypriser
Pristjekket viser, at gennemsnitsprisen på europæiske flybilletter med afrejse i uge 48 er de billigste nogensinde, hvis du flyver fra Aalborg eller København. Flyvninger fra Billund var lidt billigere i 2019, men har ellers aldrig været billigere. Et alternativ er dog apuestas deportivas en mexico.

Blandt de billige flypriser fundet i pristjekket var flybilletter til Rom fra København til kr. 588 t/r og fra Billund til kr. 766 t/r. Flybilletter til Wien fra København til kr. 239 og kr. 118 t/r fra henholdsvis København og Billund og flypriser fra Aalborg til London t/r fra kr. 174.

Flyselskaberne taber milliarder:
“Flyselskaberne befinder sig i en historisk krise, hvor de taber mange milliarder hver måned, men uanset er flypriserne i et rekordlavt niveau. De mange rejsevejledninger presser flyselskaberne, og de har her i efteråret måtte reducere deres kapacitet yderligere. De fleste lande er lige nu orange, og det gør det svært for dem at få fyldt flyene, da folk i høj grad følger vejledningerne fra Udenrigsministeriet”, udtaler direktør Ole Stouby fra prissammenligningssiden Travelmarket.

Om Dansk Flyprisindex
Dansk Flyprisindex udgives hver fjerde uge af prissammenligningssiden Travelmarket.dk, og er baseret på en oversigt over de billigste flybilletter t/r til de ti mest populære europæiske og oversøiske destinationer.

Følgende destinationer indgår i Dansk Flyprisindex:
Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm, Wien.
Interkontinentalt: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.