Billund Lufthavn: Lyset for enden af tunnelen er nu ikke til at overse

Flere og flere passagerer finder tilbage til flyene, efterhånden som Europa langsomt er ved at åbne grænserne for danskere. Det betyder, at væsentligt flere erhvervsrejsende og solhungerende turister i maj benyttede Billund Lufthavn.

I maj 2021 benyttede godt 25.000 passagerer Billund Lufthavn, hvilket er cirka 50% flere passagerer end i forrige måned, men selv om fremgangen er til at få øje på, så svarer aktivitetsniveauet kun til omkring 8% målt i forhold til maj 2019.

Den politiske genåbningsplan for udenlandsrejser samt det nyligt introducerede danske Corona-pas er begge årsager til, at flere danskere nu sætter kursen mod lufthavnen og ud i Europa. Adm. direktør Jan Hessellund glæder sig over udsigten til langt flere rejsende:

”I den forgangne måned har vi sendt de første fyldte charterfly afsted til Mallorca, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura og Malta, og i den kommende tid forventer vi endnu flere destinationer – det er så dejligt at mærke forventningen ogferieglæde i afgangshallen igen”.

Den positive tendens fortsætter, efterhånden som smittetallene falder i Europa, og allerede i den kommende uge betyder det, at destinationer såsom Milano, Rom, Vilnius og London igen er at finde på afgangstavlen i lufthavnen. Jan Hessellund fortsætter:

”Med genåbningsplanen samt et færdigudviklet dansk Corona-pas kan vi se frem til et åbent Europa allerede fra udgangen af juni, og derfor oplever rejse- og charterbureauer lige nu stor travlhed. Med 17 rutenyheder på programmet glæder vi os også over at høre, at flyselskaberne ligeledes sælger masser af billetter”.

Blandt nyhederne denne sommer finder man blandt andet en ny direkte rute til Zürich med Swiss samt nye ruter med spanske Vueling til Mallorca, Malaga og Barcelona.