Rekordhøjt antal overnatninger i danske sommerhuse

2022 lakker mod enden, og det samme gør et på mange måder unikt år i feriehusbranchen. Udover at være det første normale booking-år siden 2019, overgår antallet af overnatninger i de danske feriehuse ikke blot niveauet fra inden pandemien men også sidste års rekordhøje tal på 21,9 millioner overnatninger. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Dermed er 2022 det år med flest overnatninger i de danske sommerhuse nogensinde.

Årsagen bag succeshistorien i den danske feriehusbranche finder man ifølge feriehusudlejningsvirksomheden NOVASOL blandt andet i de tyske gæsters forkærlighed for Vesterhavet og det danske sommerland, i danskernes nye smag for at holde ferie i de danske sommerhuse og i tidens økonomiske tendenser.

”2022 har været et år over al forventning med flere trends, der giver grund til optimisme i feriehusbranchens udvikling både på lang og kort sigt. Mange vælger lige nu sommerhusferien til, fordi man får meget værdi for pengene. Vi har oplevet de tyske gæster, som traditionelt set har været stærkt repræsenteret i de danske sommerhuse, vende tilbage i endnu højere grad end i 2021. Samtidig tager danskerne stadig på sommerhusferie i Danmark, selvom verden igen er åbnet op, og derfor har bookingtallene i år været helt unikt høje,” siger Per Brogaard, kommerciel direktør i NOVASOL.

Hos NOVASOL har man i 2022 oplevet en stigning på 66 procent i antallet af tyske gæster sammenlignet med sidste år. Samlet udgjorde de tyske gæster næsten 52 procent af bookingerne i Danmark i år, mens de danske gæster udgjorde omkring 38 procent af bookingerne.

Sommerhuse trender også på udlandsferien
I takt med at flere danskere har set sig varme på de danske sommerhuse, er flere også begyndt at kigge mod sommerhuse og ferieboliger i udlandet. Det viser tal fra feriehusudlejningsvirksomheden NOVASOL, der især ser stigninger i antallet af bookinger i Central- og Sydeuropa.

”Det er meget positivt, at danskerne har udvidet deres syn på sommerhusferien og nu også kigger mod de udenlandske ferieboliger. Især på ferier til Tyskland og Kroatien ser vi, at det er blevet mere populært blandt danskerne at booke ferieboliger som overnatningsform,” siger Per Brogaard, kommerciel direktør i NOVASOL.

Selvom langt størstedelen af NOVASOLs danske gæster stadig tager på sommerhusferie i Danmark, udgjorde danskerne 45 procent af bookingerne i Kroatien og 74 procent af bookingerne i Tyskland i 2022.